gulllehest 110 idag

Ja då var vi hemma från Vingåker, Är faktiskt nöjd med Blackie idag fast att vi inte tog oss runt hela banan, hahahahah. Hon var superfin på framhoppningen och väntade så lugnt och fint på mig :) Inne på banan var hon också jättefin tills 3an som var ett hinder med hus under, som konstigt nog typ alla kollade på? Det var taskig sväng precis från utgången men där fick jag två stopp för hon tyckte verkligen det var läskigt men sen tredje gången lyckades jag sparka över henne! Sen blev det fart på henne vill jag lova. Lyckades styra på 4an och även 5ab men sen fick jag inte sväng på henne alls till 6an så den red vi förbi istället D: Så ja då blev vi uteslutna, inte så mycket att säga om de, när jag kom om på 6an hoppade hon superfint :D
Hon är ju där för att utbildas inte för att samla på sig nollrundor, hon gjorde en sån perfekt runda igår så jag är så himla nöjd med henne iaf. Sen var hon lite trött idag och då blir allt jobbigare, svårare & betydligt svårare att svänga heheehhe
Nu ska jag tchilla en stund & sen fixa allt till bärran imorgon och rida henne & även petro :)
hur fin är hon inte min pääärla! <3

Idag är hon ren lycka!

Min fina fina svarta häst!
Bytte till mitt raka bett till 110 & tänkte att det fick bära eller brista men alltså åh vad fin hon var!!!! Gick in och gjorde en klockren nolla faktiskt! Allt bara stämde och hon hoppade som tusan.
Det är ju lite muppiga banor i vingåker men hon klarade de skarpa svängarna och tog sig över alla hinder. Är så himla stolt över min lilla plutt!! Det är ju faktiskt bara hennes 5:e tävling :)
Dagen i Vingåker har annars vart så jävla seg, så det var tur att sista ritten gick så bra haha. Men Malin Tamm filmade min runda så förhoppningsvis kommer den upp på youtube annars får vi lägga upp den på facebook!
Är väldigt nöjd som sagt & imorgon ska hon dit igen för att gå sin andra 110 :) Hoppas hon sköter sig även imorgon!
Nu ska jag käka lite mat & sendan ut och trimma bärran, huhuhu sent men har inte så mycket val :D

Denna långa väntan

Ja alltså denna väntan här i vingåker.. Blackie har hoppat 1m och skötte sig himla bra! Hon var jävligt stark men hoppade ganska bra men petade sista hindret men jag är nöjd! Så nu väntar vi på att få hoppa 110! Debuuuut hehehe


Nattbloggaren

Sådääär, nu är allt färdigt för en stund sen, blackan är ryktad & toffsar i manen & fläta i svansen. Känns gött! Bara hoppas att hon sköter sig :)
Petro & Bärr gick som sagt i skogen förut och skötte sig finfint! Bara en chillrunda.
Annars så har faktiskt Nikki blivit lite piggare men det lutar ändå till att boka tid nästa vecka innan vi åker till falsterbo. Hon är ju väldigt halt, sover hela dagarna förutom när hon går ut en sväng liksom. Hon blöder precis som att hon löper fast att hon gjort det lite väl länge nu. Vi kan ju inte ha kvar henne för våran skull vi måste ju tänka på henne, även om jag verkligen inte vill boka någon tid för hela min värld kommer att rasa, den bästaste som aldrig har lämnat min sida kommer nu att försvinna för alltid, det är inte rätt.
Mår fortfarande illa sen vi åt äckel kinamat.. Har gillat de förr men jag åt typ 2 bitar friterad kyckling och sen höll jag på att kräkas, kunde inte ens sitta kvar i köket när mamma & pappa åt för jag inte klarade av att höra det där knastret när de åt de flottiga äckelpäckelsakerna vwlifbrakszsrxöjm-xdrasdfghjk blööh mår illa igen bara av att ta upp de ;s
Jaja nu skaa jag sova, imorgon rullar vi mot vingåker runt kl 9 :)
hahhaah asså denna bild! tagen typ halv 4 på morgonen efter en utgång! Ligger seriöst på golvet och borstar tänderna haha :DD

Svarten

Blackieblack var faktiskt duktig idag! Hon fick gå på sitt vanliga raka bett som hon gått med enda sedan vi fick reda på att hennes mun var cp så att hon behövde ett bett som låg stilla. Pressade henne inte alls idag utan red med lite glappande tygel & gjorde allt för att inte behöva ta henne i munnen. Testade även hoppa några språng och sataaan vad hon hoppade över blåa plankan, alltså helt sjukt språng så då sparkade hon bakut en gång efter det men annars var hon snäll :')

Så tänker testa det i 1m imorgon så får vi se. Men tar även med mitt kombi-bett som jag har tävlat på förr. Hon kan funka på det raka men det finns en chans att hon blir så tittig på det bettet, haha wierd men ju skarpare bett jag har detso mindre kollar hon liksom, men jaja vi får se!

Ska fixa klart henne sen när vi nattfodrar, ska sätta tofsar i manen så jag slipper dela upp den imorgon så det går lite fortare att knoppa :')

Jajaj wish me luck typ


Yeaah

Nu känner jag verkligen för att börja blogga på riktigt igen. Bara få skriva av mig om vad som sker i livet, hur det går med hästarna osv.
jag har inte gjort ett skit idag som vart speciellt viktigt förutom att jag har ätit en hel påse med popcorn och fått ångest och sprungit på mitt band heheh även solat i flera timmar & läst. Ganska soft liv för tillfället. Snart kommer mamma hem och då bär det av ner till örsta med min knäppa svarta för att trimma ordentligt inför tävlingen imorgon.  Hon ska iväg till Vingåker och hoppa 1m & debutera 110. Så det kan bli spännande med tanke på hur mongo hon vart de senaste dagarna.
Sen blir det en uteritt på Petro tillsammans med mamma och Bärran.
Foto: Kommer sakna min klass #klassfest #klazzhest #snarttarvistudenten #spic9  http://instagr.am/p/LYssMFLst9/
Kan ju tillägga att jag saknar den här dagen skapligt mycket och jag saknar så många människor i min kära klass spic9. love

idiothest

hahahahah assså dum svart häst idag, orkar knappt skriva om det alltså.. Men ja hon var rätt fin i början men så fort jag började sätta lite press på henne så sparkade hon och hoppade upp i luften som en liten gris, en gång så jag fick hela svanshelvetet som ett slag i ansiktet, skönt! Så hackamore funkar ju uppenbarligen inte. Så imorgon är det bett som gäller, ska rida på mitt vanliga raka igen som funkade förr i tiden så får vi se, skiter i om hon får skav nu, jag är fan rädd om mitt liv. haha just om ni vill se film på de så kolla min facebook, rätt kul faktiskt.
Var ute på nattpromenad med mami nu på kvällen, blev en runda på 8km, nu jävlar ska jag komma i form och sluta vara fet :)

varför får inte jag nya blogg.se?

Hahah, jag vill också ha nya blogg.se, haah varför får inte jag de nya? :(


Jag har ridit Bärran & Petro nu på förmiddagen, Bäris var ganska så fin. Lite seg, men hon jobbade mycket bra och kom ner i formen jättefint och man kände hur hon höjde ryggen. Tog även några språng med henne och hon hoppade så fint :) Min lilla mysehäst!
Lillfjuppen är ju under igångsättning så red bara runt på banan och jobbade henne i form i alla gångarter i ca 30 min, hon är så fin min lilla prinsessa!
Blackie ska ridas när mamma kommer hem :)
Postat av: Cornelia

har ett jävligt dyrt förslag... Flippanbettet haha.. Det är jättebra för känsliga hästar, kan dock vara så att din häst är för stark i ridningen för det, men annars skulle det nog funka lysande. Om vi mot alla odds lyckas vara på samma tävling när du har den hästen med dig så får du gärna prova det haha, det är ju inget bett man köper bara sådär utan att man vet att de funkar, för 2800 spänn liksom.

Du kan också prova ett långt hackamore, myyyycket skarpare, oftast för skarpt, vet inte vad det kostar men de borde vara billigare än flippan iaf :) Då äre ju inget i käften på dumma överkänsliga fjoll-djur. Har ett sånt med om du vill låna sometime haha. :)

Svar: Ja alltså vi har faktiskt testat ett fake flippanbett, ser ungefär precis lika dant ut och har vad jag förstår precis samma funktion och det funkade hon jättebra på tills hon gick sönder i munnen på det också, hon fick även skav av ringarna eftersom dom är lite större liksom, haha. Ne alltså hon fick ju skav på nosen av hackamoret nu även fast att jag hade megaludd, men jag vill egentligen inte rida på något med hävstångseffekt eftersom hon är otroligt bra på att dra in/ner näsan och börja springa & nu när jag inte hade ett bett i munnen så var det väääldigt svårt att få henne att stanna.. Men ska testa det idag igen så får vi se :) Har ju tävlat på ett kombi-bett som faktiskt har funkat bra men det bettet är lite stort, men nu ska jag få låna ett annat kombi-bett av en kompis så får vi se om det funkar haha, så jävla irriterande att ha detta problem. ;D
image description

Lever loppan!

Hejsan allesammans!
Har haft det supertrevligt hemma hos min "extrafamilj" igår och idag :) Igår åt vi god mat och spelade boule, sen spelade vi lite spel & kollade på fotboll hela kvällen. Sen kollade vi på filmen new years eve när vi skulle sova, riktigt bra film som passar mig perfekt, romantisk komedi typ.
Eftersom jag har känt mig lite krasslig nu i några dagar så blev det värst igår kväll, haha kändes som om jag hade en fet klump som satt i vägen så jag kunde liksom inte andas genom näsan, så jag snarkade bara genom att andas heheheh, så jag somnade väl runt halv 4.
Idag har vi också bara myst inomhus (eftersom vädret har vart så bruuuuuuutalt dåligt) och kollat film och ätit massa gott! Idag blev det filmen en gång i phuket, grymt bra den också :) Sen har vi ju faktiskt klippt Lisas ponny Nille också, så lite nytta gjorde vi allt :')
Älskar verkligen att vara hemma hos familjen Huss! dom har verkligen blivit som min lilla extrafamilj :') Finns inte mycket att klaga på där alltså ;) Så om det blir enligt planerna så följer jag med dem en vecka ner till skåne på semester också, så himla bra!
Så tack för igår & idag bästa lisafisa!! <3
image description

När jag jag kom hem så red jag på mina pollehestar, började med blackie som vi skulle testa rida på ett hackamore eftersom hon är trasig i mungiporna.. :( Alltså hon är så äckligt känslig för allt, det är inte direkt så att jag rycker henne i munnen eller så men hon går bara sönder iaf. Så ja då tänkte vi att vi skulle testa ett hack, och snacka om att jag beundrar folk som kan rida på detta jävla "bett" hahahah blackan drog med mig som en liten jäkla galning och höll på att brascha genom staketet flera gånger. Men ibland så gick det faktiskt ganska bra men får väl testa det lite mer, men det här med bett på den jävla hästen är en gåta :( någon som vill lösa den åt mig?
Sen red jag bärris på banan också och hon var lite spänd men annars himla fin :)

Lisa & bärran

Lisa testade på berry lite idag och klarade det med bravur (om man säger så) finisar!


Söndag

Tjenare!
Har haft en ganska vidrig natt och vaknat flera gånger pga av min sjuka, haha. Huvudvärken har väl tyyyp släppt men nu har jag ont överallt i hela aniktet/halsen osv. Känns även som  jag har nackspärr för jag kan inte röra mitt huvud speciellt mycket. Bara hoppas att skiten går över fort!
Snart ska jag ut och rida mina fina, så får vi se hur jag känner mig efter de. Nikki min voffsing blir bara sämre, nu haltar hon så mycket på sitt ena framben så det känns hemskt att se henne, men hon har ju fortfarande sin livsglädje kvar och vill vara med och busa med de andra. Men hon ska verkligen inte behöva lida så antagligen sker det som jag aldrig ens kunnat tänka mig, att vi blir tvugna att avliva henne. Någon dag nu till veckan.. Känns helt sjukt att skriva de, då hon ligger här bredvid mig just nu <3 Mitt allt, helvete va tomt det kommer att bli utan henne, tror knappt att något annat djur skulle kunna ersätta henne. Hon är den bästa hunden jag kommit i kontakt med under mitt liv. Ja usch va jobbigt det kommer bli.
Mår ju ganska så pissigt just nu men om jag känner mig lite bättre sen så åker jag nog med Huss hem efter de vart här och skott sina hästar så speenderar jag kvällen där :)

Hola amigos im back

Jag behöver min blogg just nu för att kunna skriva av mig lite saker! Vet inte om jag kommer blogga så seriöst igen men det känns ändå skönt att bara få skriva av sig lite ibland.

Jag har tagit studenten och chillar utan jobb nu typ, jag rider och är med mina vänner :) börjar känna mig något rastlös redan och önskar väl att jag hade ett jobb så man fick lite pengar också haha.

Min bästa vän, min vovve Nikki alltså börjar gå mot sina sista dagar.. Känns helt jävla förjävligt och jag har inte en aning om hur jag ska klara mig utan henne. Hon är med mig vart jag en går, hon ligger utanför ridbanan när jag rider osv listan kan göras lång. Vi tar en dag i taget men som sagt slutet är nära. Så frågan är hur man ska klara sig ur det? Mitt allt kommer en dag inte längre att finnas vid min sida.

Sen har vi ju fått kissebebisar som är ca 5 veckor nu. Hur söta och hur jobbiga som helst, de busar, bråkar och äter hela dagarna!

Vi hade en jätte trevlig midsommarafton med lite vänner igår men på kvällen dök huvudvärken från helvetet upp och är firtfarande kvar.. Jävla bajs vad ont det gör precis hela tiden.. Bara hoppas att det går över snart så jag kan få bli människa igen :) har inte gjort ett smack på hela dagen pga av huvudvärken, så mamma får rida bärran och resten får vila. Så hoppas jag att jag kan leva imorgon och göra mina sysslor.

Jag hade även tänkt att bli seriös och börja träna så jag gjorde lite styrkeövningar igår så jag har jordens träningsvärk i låren idag.. Gött mos!

Jaja nu vet ni att jag lever, pusshej


RSS 2.0