8km pw

Jamen en powerwalk på 8km avklarad! Känns gött, nu ska jag snart byta om och gå ut och rida Petro :)

Tove och Frida får stå för bilderna i inlägget! Haha :)


God morgon!

Har haft en riktigt skön sovmorgon! Jag har dock drömt så sjukt många olika drömmar inatt. Tex så har jag drömt om Nikki. Att hon kom tillbaka och var frisk och glad. Sen har jag drömt att jag var i skolan, men eftersom jag inte vart där något så låg jag efter i precis allt... buhhu jobbig känsla + att jag drömt om en massa andra saker, helt galet på en natt.. 
 
Håller på och föröker fixa en ny header till denna blogg, men alltså jag får in den och allt men på höger sidan så är det liksom 5cm som fattas, så att den skulle behöva dras 5cm åt den sidan, men jag fattar noll så det funkar inte. hahah
Tänkte ta tag i min egna lilla träning snart, så får vi se vad det blir men vi hörs sen! :)

Good night!

Nej mina vänner, nu ska jag slå på en film & sova. Har inget planerat på förmiddagen imorgon så får väl bli lite egen träning :) För hästarna ska ridas när mammsi kommer hem från jobbet! 
 
Åhh saknaaar min kompiiiiizz Felix typ såhäääääär mycket! 

Ta bort bloggen?

Funderar på om jag ska ta bort min blogg? Eller om jag bara ska radera alla inlägg jag har eller om jag ska göra en helt ny blogg igen. Det är frågan.
 
Aja har ridit bäris idag & hon gick prima ballerina :) Hoppade några språng på ett räcke idag! Första gången hon hoppade över typ 70 cm på flera månader.. Men detgick bra förutom att hon rev en gång ganska så grovt när vi hade upp det på 120. Men sen lyfte hon allt på sina tassar :)
 
Lilla Fillipa var här och red på lillfjonken (petro) idag också! Det är mammas jobbarkompis barn. Hon är verkligen pytteliten och har bara ridit två gånger i hela sitt liv & idag travade hon för första gången och var superduktig!!! Petro sköter sig och är så snäll som vanligt :) Har börjat klura lite på en annons på henne så ska bara ta tag i det och lägga ut henne också :) Min bästa!
 
Nej men oj va skönt det skulle vara med lite sommar igen då!

Onsdag

Tjosan hoppsan!
 
Tandläkaren imorse, det gick bara bra där men fick inte samma tandläkare som förra gången, vilket nästan kändes tråkigt haha, han var ju lite rolig att prata med, dem två idag sa inte speciellt mycket. haha, sen hopplade jag på cykeln där ifrån till Tove & Frida idag igen (fast dom var inte hemma då) mahaha. Bara för att det var närmre att cykla dit än hem. Vart bjuden på fika där & hade riktigt trevligt :) Sen kom busungarna hem lagomt tills vi skulle åka igen eftersom jag skulle till arbetsfömedlingen.
 
Ja, arbetsförmedlingen. Hade ett samtal med en snubbe som berättade om deras hemsida typ & att jag skulle göra massa tester där och blablabla. Fick inte ut speciellt mycket av det mötet. Känns som man klarar sig bättre på egen hand faktiskt! Men nu kanske jag ska försöka söka jobb lite aktivt då så jag får slippa mitt assköna hemmaliv :( :)
 
Så har inte ridit något än men ska ut om en liten stund! :)

Då var denna dagen slut också!

Red ju Petro & Bärr i morse! Bärr en runda ut i skogen och hon var faktiskt snäll! Stannade bara en gång där hon inte ville gå fram, haha. Sen var hon så söt och hoppade över alla vattenpölar..
Petro skötte sig super & var så himla fiiiiiin! Herregud vilken ponny säger jag bara! En riktig liten pärla. Tänker rida henne seriöst nu varje dag så hon byggger lite mer muskler och håller sig lydig mhihi!
 
Sen har jag vart hemma hos gullungarna Frida & Tove när pappa skodde deras ena ponny :) Sen följde jag med dem ner till träningen på örsta, haha dock kom vi ner dit lite för tidigt ;) så fick vänta en timma på att träningen skulle börja, hahah!!
 
Sen var det Lennart träning med Blackis, hon skötte sig hyffsat! Surade ihop lite på slutet av träningen, men Lennart kommer med sina klockrena kommentarer och så löser sig det mesta! Dock gillade han inte bettet jag rider på nu, det med tungfrihet, så då är det bara att skippa det också då, jag som tyckte det funkade rätt bra.. Men efter han pratat om varför han inte gillade det så förstår jag. Men han tyckte att vi skulle testa något pessoa bett. Det hette tydligen Pessoa magic, så det kan ju passa till blackie somm heter Magic Mistery ;) så om någon har ett sånt bett att låna ut vore det awesome om ni kunde lämna en kommentar!
Aja är ändå nöjd med träningen, bara att träna vidare!!!!!

God morgon!

Hejsan min kära vänner! 
 
Nu ska jag precis springa ut  till stallet och rida lite! Bärran & Petro ska få gå ett pass i skogen, så får vi se vad Bärran tycker om det.
 
Blackie ska på träning för Lennart ikväll! Wihoo det var länge sedan. Aja nu ska jag kila, puss
Min bästa <3

Äntligen nytt internet!!

Nu har vi äntligen fått vårat nya trådlösa internet! Så nu slipper jag sitta och trycka in en kabel i datorn som iaf inte fungerar. + att det här är mycket snabbare :)
 
Så nu ska jag försöka komma igång ordentligt med bloggningen och börja skriva mer om mina ridpass, min egen träning osv! Fick även nya blogg.se idag också, kanske beror på att vi uppdaterade vårt internet?
hahahah skönaste bilden!! Trillade av på sista hindret i msva efter att vi vart felfria dit.

Petronella

Tänkte lägga ut en liten annons här på bloggen först på Petro.
Född 1996 & 140,0 i mankhöjd. Tävlad upp till msva med placering, gått SM. Mängder av placeringar och vinster upp till msvb. Sparsamt tävlad de senaste åren.
Hon är extremt snäll i all hantering. Hon lastar sig själv, lätt att klippa, sko osv.

Man kan nog inte hitta en bättre läromästare faktiskt! Man lär sig att rida ordentligt och man får en känsla av hur det ska kännas & man har även stor hjälp när man går upp på storhäst, eftersom hon är rätt mycket häst att rida och har galoppen och språnget som en storhäst!
Jaaa, världeeens bästa ponny som snart har funnits i vår ägo i 9 år. Vill verkligen inte sälja henne egentligen, men jag växer ju upp och börjar inse att jag kanske inte  kan ha kvar henne föralltid.. Därför är hemmet extreeeeeeeemt vikigt!!! Allt ska kännas bra för att jag ska släppa iväg henne :)
Älskar henne av hela mitt hjärta! Det är hon & Nikki <3 mina bästa!
Prisidé:  50.000 :-
min älskling <3

Hola

Har fortfarande inte något internet, men tänkte uppdatera lite iaf!

Dagarna rullar på som vanligt, har vart sjukt duktig och tränat massa denna vecka och inte ätit alls lika onyttigt som jag gjort hela sommaren. Känns bra :) har precis kört ett pass zumba på mitt Wii! Sjukt kul! Har annars vart en skön fredag med ridning och chill! Ingen utgång idag för vi ska ner och bygga bana nere på örsta imorgon kl 9.00 sen bär det av till "extra familjen" imorgon efter allt är klart!! :') sen ska jag vara funktionär hela dagen på söndag eftersom blackie inte ska tävla.

Annars har jag tänkt att börja kolla efter någon häst att låna igen! La det lite på hyllan för ett tag sen eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville med livet. Så om någon vet någon häst som skulle passa så hör av er!!

Sen funderar vi även på att lägga ut annons på Petro för typ 100ade gången, men jag har gjort en deal med mamma som jag nästan inte kan låta bli.. Även om det blir galet jobbigt så vet jag att min finaste Petro har så mycket kvar att lära någon annan liten tjej/kille. Så även om någon som vet nån som letar c-ponny :) världens bästa faktiskt!!! Inte speciellt dyr heller :) hemmet är viktigast!!!!!!!

Aka men vi hörs! Pusss


styckeindelning

Jag gör alltid styckeindelningar på mina inlägg men när dem publiceras så trycks hela texten ihop så förstår om det blir jobbigt att läsa. Vet dock inte vad jag ska göra åt problemet så ni får väl stå ut ;D

Oh mama

Hello!
Tänkte bara skriva en liten update om vad som har hänt de senaste dagarna när jag vart frånvarande. Inte speciellt mycket, men det finns några händelser som jag tänkte dela med mig av.
Vi kan ju börja med att Koko var och kollade Blackan idag. Vi har ju velat kolla henne länge, men det har inte passat med tider osv. Men idag kuned koko svänga förbi här. Perfekt! Vi har ju problem med att hon korsar så mycket i galoppen, nästan genom varje sväng när man hoppar. Sen är galoppen i vänster varv så galet mycket sämre än höger. Så vi har ju förstått att något i ryggen antagligen inte var som de skulle, + att hon sparkar så förböveelen mycket bakut.
Så koko kollade igenom hela henne och hittade att det var två tornutskott långt bak i  ryggen som var snea. Vilket han trodde var en väldigt stor anledning till korsgaloppen och att hon är så mycket sämre i vänster. Så det slog han rätt med en hammare, haha. Så nu ska hon skritta i 4 dagar och sen är det bara att rida som vanligt! Han sa att jag kommer määrka skillnad på henne direkt så det ska bli spännande :) Dock ingen tävling på söndag, men allt för att min pärla inte ska ha ont.
Sen till den andra rätt roliga händelsen.. tandläkaren. Var som sagt hos tandläkaren igår för att laga ett hål. Efter jag fått bedövningen och allt dedär så kommer tandläkaren in och vad kan ha vart, 25 år typ? och ba: Jag tycker jag känner igen dig, men vi har ju aldrig träffats förut så det kan jag ju inte göra. (överdrivet trevligt)
Jag ba naa
Sen snackade han på en massa medans han höll på o borra i min tand, herregud alltså. Sen när han var klar så sa han typ ja då får vi se om vi ses igen då, och så kan ni tänka er med en flirtgubbe efter liksom och sen ba heeejdåååå!
Sen tog det typ 30 min innan själva lagning var klar, men sen när jag går ut från rummet tror ni han inte står där då eller och bara hejdååååååå igen, alltså verkligen öööööööööööverdrivet trevligt. Höll ju på och dö lite där en smula. Antingen så var han bara en såndär extremt trevlig person som säger så till alla eller så flirtade han fasen med mig :o hahahahahahha!

Nu ska jag köra lite Zumbaaaaa!
image description

Yolo!

Hejsan!

Kan inte hålla igång bloggen och uppdatera massa nu eftersom att vårt internet knappt fungerar så jag måste skriva från telefonen hela tiden. Vilket gör att inläggen blir konstiga, osammanhängande och kladdiga..

Så är tillbaka igen när vi skaffat nytt internet, eller ja bytt till trådlöst!

Hade en superkväll igår med massa fina tjejer! Sov kvar hos Malin i stan tillsammans med Hannah, myys somnade runt kl 5 hehe. Åkte hem runt 2 idag efter massa prat på morgonen :)

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon och rida :)


Fina black!

Åh min lilla gose så trött hon var.. Man kände knappt igen henne idag så lugn hon var. Men vi fick 25 fel i 110! Assså jag dör lite på mig själv. 21 & 25 fel wtf kan man ju tänka då men resultatbiskopar i detta fall väldigt fel ;) Hon var helt okej i 110 men hon stannade i hörnet till 2an så fick aldrig upp någon galopp mot den, och sen missade vi ett hinder igen
Pga av att hon drog ner huvudet och inte tog styrning. Annars var hon ju inte i en bom eller så. Men hon är så trött i kroppen. Hela hon är seg och sprången är sega och allt blir jobbigt. Men så jag är ändå nöjd med henne! Att hon inte surade ut totalt :) hon måste ju pressas på detta vis för att bli starkare och orka mer nästa tävling liksom. Men nu ska hon få vila några dagar och kollas upp av koko :)) han kommer på onsdag så det blir ju perfekt!!tror att hon sitter fast i vänstersidan någonstans så ska bli kul
Att se vad han säger! Nu ska jag vila lite och sen fixa mig för utgång med massa bästa människor!! :)


21 Fel i 1m

Det går bra nu.. Hahahahaha men asså grejjen är att hon var hur fin som helst men något seg, men var nolla fram till sista som var en kombi som stod precis vid domartornet vid staketet så hon blev antagligen lite rädd så fick 2 stopp där men jag är nöjd :) nu väntar vi på att 110 ska börja vilket den lär göra om några timmar..


hey baby hey baby

Tjenare tjenare!

Har vart dålig på att uppdatera som vanligt.. Men jag fick iaf upp några bilder på blackie från i förrgår. Sov hos Lisa från igår till idag & vi har ridit på Mackan och Mizzzapizzaaa, vi red ut dem i skogen och det gick mycket bra.
Runt klockan 18 åkte vi hem till mig och då red vi först Bärr & Pärr. Hihi Bäris fick gå sitt första lite normala pass på väldigt länge, med galopp, bommar och ett mini hinder. Snacka om överlycklig polle! Pärr såg mycket fin ut :))))

Sen trimmade jag Blackieboo inför tävlingen imorgon. Bara ett kort pass där jag lösgjorde henne. Imorgon/idag ska hon alltså till Nykyrka och hoppa 1m avd A och 110 avd B.

Nu är jag och lisa hundvakt åt min brors nya lilla valp. hahah världens sötaste lilla minihund. Men nu ska vi nog försöka sova en kortis.

Hörs!

Bilder från pay & jumpen










Min fina goooos! Man ser på sista bilden att hon var lite trött faktiskt. Hon hoppade inte alls igenom sprången som hon brukar,  men hon skötte sig så himla bra!

Foto: http://Teamtm.blogg.se

Lycka

Hejsan mina fina!

Har haft jättetrevliga dagar nere på örsta där vi haft lite ridläger! Berättar med om det imorgon men idag hoppade Blackie pay and jump istället för att träna något.

Hoppade först 1m där var hon lite spänd men hoppade fint! :) men till sista hindret så fick hon syn på våra schack plankor som låg vid sidan om hindret så hon stannade några meter innan men eftersom hon inte kollade något på hindret så lät jag henne hoppa iaf så då rev hon hela det för hon fokuserade verkligen helt fel haha.

Men sen i 110 var hon felfri och inte i närheten av en endaste liten bom, haha hon gillar verkligen inte att slå sig. Men jag kan inte annat än sitta och le när jag rider henne. Hon är ren lycka! Och hon är så otroligt begåvad när det kommer till hinder. Som när hon hoppade kombinationen i 1m så hoppade hon lite flackt in och fick lite trångt och klonka i en bom men sen i 110 så backade hon av så otroligt bra och hoppade upp i språnget och fick perfekt avstånd och hoppade strålande ut!!

Skriver mer imorgon om dagarna och då kommer även bilder och filmer tror jag! :)

Vill bara säga tack till alla som hjälpte till idag och speciellt tack till alla bästa tjejer som var med på lägret som har hjälpt till hela dagen med att flytta hinder och bygga bana osv!! Bästa ni <3


Dööööd

Uh att cykla fort till Kumla med lite tidspress är fan så jobbigt alltså! Sitter och väntar på att få komma in till tandläkaren, blä mitt värsta! Eller det känns bara dåligt för att det är typ sjukhus miljö, jag blir helt skakis :0 sen
väl inne hos tandläkaren är det ju rätt soft i tandläkarstolen hehe. Aja hörs sen om jag överlevt!


Rätt dålig osv..

Tränade med blackie nere på örsta idag och mama vad jag fick kämpa med allt. Hon som vart så himla fin nu :(men vi pressade lite mer och då blir hon verkligen sjukt arg.. Sto! Men så ja, får hoppas att det har sjunkit in lite tills imorgon för jag antar väl att det är detta som krävs för att saker och ting ska bli bättre! Men jag längtar verkligen som en tok till Lennart-träningarna drar igång igen!!

Annars har jag bara vart dålig och inte ridit bärran idag heller. Usch det är så tråkigt att sätta igång hästar, men nu vill jag ändå ha igång henne så jag kan få en häst som är lite lättare igen liksom. Saknar henne liksom :(

Ska till tandläkaren imorgon 09:10 sen ska jag typ ner till örsta och sen sova där på kvällen!


Happy life!

Hello babes!

Har vart riktigt kass uppdatering men spenderade hela dagen med min bästa kompiiiiz Rebecca igår! Vi gjorde typ allt man kan göra nästan?! Vi var tex i stan och käkade mat, citygross, marieberg, sötvaruhuset, hööks, Ikea, Max, sjöparken och sen avslutade vi kvällen hemma hos Nathalie! Verkligen en jätterolig dag med oerhört trevligt sällskap och massa skratt!

Idag har jag ridit blackie och alltså åh fina häst! Känner verkligen nu att saker blir bättre för varje dag! Men hon behöver arbeta väldigt mycket med vänster som hon är svagare i. Men red väldigt mycket tempoväxlingar osv.

Ska rida Petro och bärr lite senare men mamma har grönt kort kurs här så jag hänger lite med mina små klubbkompisar Tove & Frida! :) o ikväll blir det utgång med några fina vänner!


Jag är fan kär i min häst!

Hon var så himla fin nere på örsta idag!! Hoppade som en Gud och var så fin på marken!! Mitt hjärta <3 har inte tillgång till någon dator just nu men filmerna från idag kommer upp någon dag :)


Haha så ful!

Inte alla dagar blackie blir bra
På bild..


Någon?

Som vet vad det är för äcklig jävla död orm min lilla cpkattunge satt inne och lekte med förut??


Soooooool

Ligger ute och njuter av solen! Det var ju rätt länge sedan den visade sig ordentligt i vårt lilla regniga land! Hästarna tänker jag rida i eftermiddag. Fick höra igår av min mamma att jag blivit väldigt stökig av mig igen och mer eller mindre droppar saker lite överallt ;D så ska försöka städa upp lite idag hehe!


Haha!

Ska strax försöka sova, har dock en liten buse i sängen som tydligen tycker att det är för tidigt för att sova! Hon kör race i sängen och biter mig i tårna :'D


Gillar livet!

Även om det är skitväder och jag är arbetslös osv så gillar jag livet och börjar faktiskt bli allt mer positiv igen!

Har ju som sagt vart hemma hos "extra familjen" Huss över natten :') igår körde vi race med deras trädgårds traktor, haha så sjukt kul! Sen kollat på filmer och chillat! Galet skönt :)

Sen blev det så att jag fick följa med på p&j med Lisa. Miza skötte sig superbra idag :) sen hämtade mamma mig där eller ja vi var där i ca 3 timmar!? Så klockan blev jättemycket så idag fick de bli lite kebab till käk och ingen ridning.. För sent och pissväder.. Men imorgon ska alla tre gå :')

Nu ligger jag bara och myser i min så otroligt sköna säng :'')

Lisa "Pippi" Huss


Babe


OS

Nu sitter vi och kollar på OS-hoppningen utan Rolf :( eckermann red nyss på 8 fel, vi behöver ett mirakel nu för att lyckas ta medalj! Jens är vårt hopp just nu!


Chillaren

Hello babes! Sitter hemma hos Lisa och kollar på film! Vi kollade nyss på scary movie 4 och nu kollar vi på scream 4. Riktiga nolifers ;)

När jag kommer hem sen så ska jag rida min fina blackie och Petro även skritta ut lite på bäris :)

Haha hur söt är inte min lilla bebis :')


Veterinärcheck!

Då har Karin vart här och kollat Blackie & Bärran, När hon kom hit så grät hon som en liten tok, för hennes katt hade dött. Kan verkligen förstå henne för hon hade haft ungefär samma relation till den som jag hade till Nikki. Karin fick ju se mig bryta ihop när vi tog bort Nikki hemma hos henne.

Jaja Blackie har fått sina tänder raspade, så förhoppningsvis kommer hon bli lite bättre i munnen nu. Dock måste vi åka till någon bra häst tandläkare som kan kolla upp hela hennes mun på en klinik. För det är massa som måste fixas till & en tand som måste oppereras bort.
Sen kollade Karin på hennes knöl som hon har på rumpan & trodde inte att det var något som behövdes åtgärdas, utan att hon antagligen slagit i hennes "rumpknöl" (hahah) och fått lite som ett överben där, & sen att det är lite vätska utanpå. Så inget farligt och det kommer nog gå ner helt men det kommer ta lång tid.
Sen till Bärrans näsblod - När vi tog ut henne på gången idag så såg jag att hon har en svullnad på nosryggen som jag inte sett innan. Det har liksom inte visat sig innan.  Så antagligen har hon slagit upp näsan i något och det är därför det blöder.. Men Karin tyckte att det var lite slemm i näsan blandat med blodet, så hon ska få lite medicin för det & sen förhoppningsvis blir det nog bra :) Men hon ska bara skritta nu i några dagar så att hon inte behöver anstränga sig..
Som jag saknar dig & alla dina äpplen du alltid sprang omkring med... <3

Fina ponny!

Red Petro på banan istället! Tyckte att hon lika gärna kunde gå ett pass till där och sedan få gå ut i skogen imorgon. Jag säger bara fantastiska ponny! Herregud så fin hon är. Hon gör allt så klockrent och där är bara så härligt att rida henne. Hon har nästan lika stor galopp som en storhäst och klarade av att gå på precis lika många språng som blackie mellan bommarna. Allt mellan 4 och 8 språng. Hoppade ett räcke på 1m några gånger och mama hennes språng då!! Så mjuka, perfekta, avslappnade osv. Min fina påny <3 funderar tusan på
Vad jag ska göra med henne alltså.. Vill egentligen absolut inte sälja henne men alltså vilken läromästare det är! Tänk så mycket hon skulle kunna lära någon, precis som hon lärt Lisa under den här tiden!!! Fina Petro <33


tidig morgon + halvfull kaffe!

Där hörde ni, drack en halv kopp kaffe till frukost. Eftersom jag blir helt hyper och inte kan sova om jag dricker det efter klockan 15,00. Hahah, jag har precis ridit min fina svarta!
Alltså om hon bara kunde vara avslappnad från början. Gaah, så fort hon slappnar av blir hon en helt annan häst och hon blir kontaktbar liksom.
I början fick hon mest springa av sig lite energi, sen jobbade vi mycket med skänkelvikningar omkring de bommar jag lagt ut och även mycket med ökning och minskning av tempo. Även mycket halter och avsaktningar. Hela tiden aktivera henne och låta henne arbeta. Funkade mycket bra och jag tycker att jag fick igenom en hel del idag. När jag travade av henne på slutet var hon verkligen såhäääääääääääär fin. Så om hon kunde börja passen så som hon avslutar dem så skulle varje dag vara en dröm!
Är väldigt nöjd med henne iaf & nu så får vi se vad veterinären säger om hennes knöl & tänder. Mer om det skriver jag i eftermiddag. Nu ska jag ut och rida Petro. Bärris tänker jag inte rida förns Karin vart här & säger hon att det ine är någon fara med henne så blir det nog ett pass på banan senare!
Ska städa mitt äckliga rum idag, så förhoppningsvis hittar jag kameraladdaren då!

JAG ÄR FAN LYCKLIG FÖR IMORGON..

Imorgon ska jag till Ikea & köpa en ny bäddmadrass!!!!!! Om ni bara visste hur lycklig jag är!
Det är fan inte lätt att vara 19 barre men ha en rygg som borde ha tillhört en 70+are.. Så förhoppningsvis kommer jag att sova som en prinsessa sen :') HALLELUUULLJAHH MOMENT!
Har verkligen sovit som ett arsel de senaste månaderna just pga av ryggen och min äckligt osköna stenhårda säng.. Jag som aldriiig har vaknat om nätterna (iaf inte vad jag kommer ihåg) Vaknar nu flera gånger per natt och vrider och vänder på mig.. och vaknar aldrig utvilad heller för den delen..
Jajaa nu ska jag sooooova & tagga att jag ska sitta på Blackie kl 7 imorgon bitti, sen taggar jag även fredag, för då blir det massa mys med min bästa becci! :')
loveu

Fina Black & stackars bärr

Blev inget pass nere på örsta med black. Det har verkligen spöregnat hela eftermiddagen och kvällen så det kndes inte som en sån stor vits att åka ner med henne till plasket när våran bana är jättefin! Men hon va iaf superfin! Hon går så bra på bettet, tror verkligen att det kommer att funka, dock vet man ju aldrig men. Men jag tror att man skulle behöva ge henne något lugnande haha, alltså för hennes eget bästa. Hon stressar lätt upp sig för saker och är allmänt stissig när man rider och man önskar att hon bara kunde få slappna av lite för att kunna arbeta bättre. Tror att equistro har något pulver som kan ha någon sådan effekt.

Sen till min stackas Bärr som inte alls verkar helt kry :( Kommer forfarande blod när hon frustar, och hon gör det rät ofta och rätt konstigt låter det. Så hon har väl fått någon infektion eller nåt. Stackarn.  Som tur är så kommer Karin (veterinär) till oss imorgon. Så får vi se om hon behöver någon medicin. Tråkigt nu när jag väl börjar komma igång med henne igen.

Min fina :(

Stackars bärran.. Hon blödde näsblod i morse också. Inte mycket men ändå så kom det lite blod då & då så skrittade och travade bara något varv på henne idag eftersom vi inte vet vad det kan vara. Hon har ingen feber och visar inte tecken på att ha ont någonstans så antagligen är det väl bara nåt kärl som har brustit. Veterinären kommer ut imorgon till blackan så då ska hon även kolla bärran så att det inte är något farligt. Lisa red Petro iaf och det gick superbra :) vi testade att höja upp ett räcke idag till 125 och Petro bara flög över :') haha gosponny!

Efter OS-hoppningarna ska vi ner till örsta och hoppa lite med blackie :)


Bärrabus

Red aldrig bärran igår för när vi tog in henne från hagen så blödde hon näsblod :( vet inte anledningen men jag ville inte rida henne igår, eftersom det kan finnas olika anledningar till varför dom blöder.. Men ska ut och rida henne nu lite lugnt så får vi se om hon känns någe annorlunda eller så. Lisa ska rida Petro nu med! :)


Tävlingsplaner & mål

Christmas show i Grevagården är faktiskt årets mål med Blackie! Skulle vara så himla roligt att få ta med henne på det meetinget då Grevagården är en av de bästa tävlingsplatser jag vet! Men det finns inte klasser lägre än 120. Så för att hon ska få åka dit så måste hon gjort ett antal bra 120 rundor & vara stabil på den höjden!. Sen blir det nog 130 debut nästa år om allt går enligt planen!

Har två tävlingar planerad nu & den första är Nykyrka om 2 veckor, då får hon gå 1m & 110. Sen har vi tävling på örsta där får hon antingen gå 1m-105cm, 110. Beror på om hon ska hoppa laget eller inte.



Lyckans dag! SM & OS sänds Live

Ponny SM hittar ni på den här länken: http://ridsport.qrodo.tv/index/30?eventid=2284
och OS i hoppning hittar ni på denna: http://www.svt.se/os/os-i-london-svt1-8
Hejar på min bästa Maja som ska rida finalen på SM idag!!

bild lånad från ridsport.se

Bett

Funderar på att köpa det bettet som är till vänster på denna bild. Ett nathe gummibett som är jättesnällt för hästens mun. Att ha det att växla mellan ifall Blackie skulle få skav. Jag har ju testat ett Nathe bett som är ett kombi-bett & det är det ända bettet blackie inte fick skav av fast att jag fick ta henne så mycket i munnen.
Priset på bettet ligger på ca 575:-

Goder morgon!

Hello mates! Kom in från stallet för en stund sen, har ridit min fina knäppa svarta! Hon började som vanligt med att vara helt mongo. Det är liksom inte konstigt att hon försöker slänga av mig i början av passen längre. Men när jag väl fått igenom att jag bestämmer så går hon så himla fint!

Red på samma bett som igår! Älskar verkligen det bettet. Hon blir så fin, går i perfekt form och är jättefin i handen och man har kontroll liksom. Snodde en liten övning som jag såg på Kristina Wargs blogg, inget speciellt egentligen men man har två bommar på rakt spår på en långsida, sen lägger man en bom på var sida om bommarna man redan lagt ut lite på diagonalen (om man nu kan säga så) Men iaf så att du kan välja att antingen rida rakt fram på ett visst antal galoppsprång eller rida på en båge osv! Det gjorde jag med Blackie idag. Hon har verkligen blivit så fin i vänstersidan nu att nästan höger är sämre. Det trodde jag inte kunde hända :o Men så fick jobba henne mycket i höger för att få igenom henne och få henne att sluta byta till korsgalopp så fort det blev jobbigt.
Använde mig mycket av bommarna och växlade galoppsprång där i mellan. Kunde rida på allt från 4 till 7 galoppsprång när det var lagomt på 5. Hade nog kunnat rida på tre språng också men det kändes bara onödigt. För jag vet att hon kan länga sig så mycket men då blir det svårt att få tillbaka henne igen. Fokuserade mycket på galoppen idag så imorgon ska nog fokus ligga på traven att få henne att trava lugnt och träna massa lydnad så att jag kan ta mig runt banorna sen utan att missa hindren ;D
Ska leta på laddaren till kameran så jag kan få lite nya bilder till bloggen.. Nu ska jag chilla länge och läsa min bok typ. Ikväll kanske Lisa kommer så om hon vill får hon rida petro då & så rider jag bärr, annars rider jag nog bägge runt lunch! :)

Bärr + övningskört

Red bärris på banan & herregud säger jag bara, hästen måste klippas.. Hon vart helt dyngsur efter passet, haha stackars häst. Ändå red jag inte speciellt hårt men jag galopperade mycket. Hon kändes helt okej :) Lite seg, men har nog med värmen som faktiskt vart här idag.. Imorgon ska hon nog få hoppa några hinder faktiskt!
image description
Bäris & Meggie
Sen övningskörde jag till hallsberg för att lämna av min bror på hans jobb! Gick mycket bra att köra idag fast att jag hade pappas bil, haha sist jag körde den trodde jag fan att slutet var nära.. jag var så otroligt kass. Men nu var det bättre och jag körde igenom hallsberg i deras "city" liksom. Hahahhah jaja nu ska jag äta mina goda noblesse & leva livet! Ciao.

tror fan jag har hittat DET bettet

Maaaama så fin blackibo var på bettet jag testade idag! Ett sånt eget bett ska införskaffas på dirren! Hon fick en sån fin form och var helt loss i munnen och  allt var egentligen bara asbra! Tills hon en gång måste lagt tungan över bettet, för hon blev helt konstig och hackig i munnen och jag fick ingen kontakt men efter något varv släppte det igen.
Testade att hoppa några språng också bara för att se hur det fungerade & jag tyckte att hon fick upp huvudet på ett jättebra sätt precis som jag strävat efter. För på alla skarpa bett som jag testat så har hon faktiskt blivit ännu starkare, dum & kört in & ner huvudet. Men hon hoppade fantastiska språng och väntade fint på mig och korsgalopperade inte alls lika mycket!

Nu ska jag ut och rida bärran, ciaaaaaaaaaaao!

Nu kör vi!

Är så taggad just nu gällande hästarna, äntligen säger jag!!!  Motivationen har vart borta i flera månader, men nu är den fasen tillbaka! Har kollat OS-hoppningen nästan hela dagen & Sverige är så grymt bra! Synd för Lisen och hennes fina Matrix bara.
Nu ska jag ut och ta in fina blackie och rida ett pass på banan! Funderar på att sätta på ett bett jag lånat av Cornelia, inte något köttarbett utan ett realtivt vanligt bett så får vi se hur det fungerar!
bilden lånad av Cornelia

Hello babes

Har vart lite seg här som vanligt men nu är jag tillbaka!
Var hemma hos Lisa igår och dagen innan, haha. Jag har typ ätit mig fet på alla deras bär & saker som finns i deras växthus.. tex vindruvor, vinbär, krusbär, vita vinbär, sockerärter osv... Vi gick till och med ut på natten så att jag kunde få plocka lite vinbär och ha till filmen vi kollade på.. haha juste vi hade världens vattenballongskrig också, dock var det ingen som blev så blöt när vi körde de, men sen tog jag och Lisa till vattenslangen så vi båda blev totalt dyngsura och fick byta alla kläder!
Nu sitter jag och kollar på OS-hoppningen på SVT. Snart dags för Jens & Lunatic!!! Hejjjja :) Sen ska jag ut och rida mina knashästar!
image description

mycket gladare idag!

Hej hopp gummisnopp!

Idag känns livet faktiskt bra igen! hahah tur att mina ångestperioder är ganska korta..
Har haft fullt upp hela dagen och ridit alla tre.
Blackie - Hon var knasig som en tok i början och försökte kasta av mig hehe, men idag fick jag ta till pisken lite så vi hade en liten fight, men jag vann! wehoo. Sen skötte hon sig faktiskt bra! Jobbade henne över lite galoppbommar som jag gjorde om till studds på slutet. Det gjorde hon fint och det ska hon fortsätta jobba med imorgon! :)

Bärr- Vi hade också lite små fighter idag, herregud vad jag ångrar att jag inte ridit henne ordentligt nu på så många månader :( För om man tänker efter så har hon inte gått ordentligt sen i typ maj.. Men nu jäklar ska hon få bygga muskler igen och komma tillbaka till toppformen :) Men fick igenom henne hyffsat idag & imorgon ska hon få jobba lite med studdsen!

Petro - Åh gosepollle! Red ut i skogen och bara mös :') Så himla härlig ponny! Vi körde lite race vilket petro uppskattade :) Hon ska chilljobbas lite på banan imorgon!

Eftermiddagen har jag spenderat på stan med min underbara vän Felicia! :) Vi åt sallad på Java, vi satt där i säkert två timmar och pratade innan vi skulle hämta ut våra biobiljetter! (hehe jag drack kaffe efter maten också, vuxenpoäng! check. Sen kollade vi på den nya Maria Wern filmen, haha den var faktiskt sjukt läskig vissa tilfällen, men ändå väldigt bra! :)
Sen efter bion gick vi runt lite och snackade medans vi väntade på min mamma!
Sen körde jag även hem från stan, gick mycket bra och jag börjar känna mig lite säkrare på att jag kanske fixar körkortet en vacker dag..
Världens bästa Felicia!! tack för idag, loveu

RSS 2.0