Ångest

Har enorm ångest över livet & jag vill egentligen bara fly. Allt började med att jag förlorade min underbara hund. Det är bland det värsta jag vart med om vill jag lova. Jag mår fortfarande dåligt över de. Jag har på riktigt ont i hjärtat för jag saknar henne så mycket. Hon var min trygghet här hemma och verkligen min solstråle. Hon gjorde mig så lycklig.
Får ångest över att jag håller på att bli vuxen och ska behöva skapa mig ett eget liv. Usch hoppas min klump i magen försvinner snart, för detta är inte kul :(

yeah

Har inte ridit något än, för jag har vart nere på örsta och glott lite på träningen & träffat Lisa, My & Felicia! Sen har jag övningskört en del! Snart dags för mig att skriva in mig på körskolan så jag får det där jäkla kortet någon gång!
Juste kul för Sverige att ridsporten fixade första OS-medaljen! hehe.
Nu ska jag reservera biljetter för bio imorgon med felicia och sen käka lite middag sen blir det ut och rida :)
image description

Crazy black

Hahah, alltså min svarta knashäst! Idag tog jag på livrämmen (Graman) för jag hade på känn att det skulle behövas eftersom hon inte såg allt för glad ut idag heller. Mycket riktigt när jag hoppat upp och skrittat ca 20m på ridbanan så tvärvände hon och körde sina små bockhopp/sparkar i skritt, hahah. Till slut så fick jag bara rida in på mitten av banan och rida på små volter för att hålla henne sysselsatt.

Hon har ju även börjat med  att stampa med frambena när hon blir arg, precis som en tjur som ska gå till attack. Men efter en stund kunde jag faktiskt börja trava och rida på mina små 8-volter och göra avsaktningar. Red även över några bommar för att få henne lite mer uppmärksam & hitta på saker, så hon inte tar över. Travade runt länge innan jag kände mig redo för att galoppera, då det brukar vara det mest kritiska moment eftersom hon får så mycket kraft. Men det gick faktiskt bra och jag kunde galoppera över lite bommar & sist hoppade jag även ett hinder och då förstår man verkligen varför man orkar hålla på med henne alla jobbiga dagar, hon hoppar så fantastiskt! man blir verkligen lycklig av hennes språng :') Fina häst!
Nu ska jag kolla finalen på fälttävlan & sen ut och rida bärr & antagligen gå en prommis med petro :)

Alone

Hade en jättetrevlig kväll igår med beccis! Vi gick till Ica och handlade massa gottit & sen kollade vi på What happens in Vegas, grymt bra film!
Juste jag har ju inte sagt att jag spenderat min dag i min brors lägenhet heheheheh i city hehehhehehe i kumla..(för han är borta) Så nu vet ni ju de, becca drog hem runt 12 och sen skulle jag alltså sova totalt helt forever alone för första gången i mitt liv. Seriöst jag hade aldrig sovit ensam förns i natt..
Så jag tände alla lampor och hade igång TV:n laddade ner ett nytt spel på mobilen osv, gick faktiskt ganska bra! Men till slut var jag tvungen att stänga av TV:n  släcka lamporna sen kunde jag somna.
Nu funderar jag på att packa ihop mina saker och åka hem igen! Spenderar kanske någon mer natt här i veckan. Ska försöka rida blackie idag & hoppas på att hon inte vill ha av mig! Bäris ska jag pressa lite mer och rida över några bommar & så ska jag nog ta en runda med petro i skogen!

Tjenare mannen

Hejsan allesammans! Är ju rätt dålig på att blogga och har ju vart dålig på de ganska länge nu, ärligt så har jag vart dålig på iprincip allt. Ja faktiskt.
Har vart på semester en vecka i Torekov tillsammans med fam Huss. Vi har verkligen haft strålande sol hela veckan så det har vart hur göttit som helst! Massa mys vid havet, glass vid solnedgången på kvällarna osv.. :)
Red inte något när jag kom hem igår utan tänkte sätta igång dem idag istället.
Blackie försökte kasta av mig i skritt typ 78 gånger :( så jag fick till slut ge upp eftersom jag inte kände att jag var redo och dö än, så hon fick longeras istället.. haha
Bäris var superduperfin :) Mamma har ju ridit henne så hpn fick gå ett ganska lagomt pass med lydnad. Imorgon blir det sätta mera press :)
Foto: Ganska så nice faktiskt!
Jag i Hovs Hallar!

Länge sedan nu

Heei mina vänner! Just nu håller jag på att göra mig i ordning för en liten utgång! Var sjukt länge sedan jag var ute här hemma liksom så det ska bli kul. Ska ut med en gammal klasskompis så det blir skoj!
Annars har vi tävlingar nere på örsta just nu - julihoppet. Trodde det var sista året för mig att tävla där förra året eftersom jag är för gammal för ponny men icke!
Hahah jag har tävlat My Huss ponny Mackan. För dom har haft lite strul i hoppningen och han började stanna dock för att han hade ont, men det är klart att självförtroendet för varandra försvinner och därför fick det bli så att jag tävlade honom istället.
Han var verkligen superfin & nolla i LD :) Det är en riktigt fin ponny och han hoppar jättefint men han är väldigt lat och gör inte så mycket själv ;) Var faktiskt roligt att tävla ponny igen :')
Foto: Julihoppet 2012
fiiina macckiiiiis!

Imorgon ska Lisa hoppa Petro igen som dummade sig idag, haha hon är för knasig den där ponnyn.. Så nu har jag trimmat henne & satt på ett Hackamore för första gången så det ska Lisa testa imorgon så får vi se :)

Falsterbo

Kom hem från Falsterbo i natt så mesta delen av den här dagen har jag sovit bort -ganska värdelöst faktiskt, har inte gjort ett smack.
Veckan har iaf vart hur rolig som helst för mesta delen. Har hängt med så sköna människor på kvällarna så det finns inte!! Så stort tack till My, Pontus, My, Lina och Felix kvällarna med er gjorde hela min vecka!!

Har kollat på massa fina hästar och fått redigt med inspiration och motivation även om jag inte orkat rida idag.. Ska dock ta en liten kvällstur på Petro snart :) har handlat en del grejer så som flugtäcken, schabrak, jacka, tyglar och en luva till hästarna :)

Saknar redan vårt sköna gäng och att mysa på campingen och bada i havet på dagarna med mami, Lisa, My & Jenny! Jag skulle lätt kunna flytta till skåne alltså.
Annars är jag ganska deprimerad och är verkligen inte på topp nu, förutom
mina hästar finns det inte mycket jag brinner för, det är jobbigt att vara hemma för saknaden av min fina Nikki tar över totalt. Jag tror få människor förstår hur ont det gör att förlora sin absolut bästa vän (förutom de som vart med om det såklart) men min Nikki är den enda som aldriiiiiig lämnat min sida, den enda som aldrig svikit mig och nu är hon bara borta och det är så otroligt tomt och jag har inte längre någon som alltid finns där för mig. Allt jag upplevt med henne finns kvar i mina minnen och de tar verkligen upp hela min hjärna just nu, går inte en sekund utan att jag tänker på henne och vill ha henne tillbaka :(

Men nu ska jag fortsätta vara deprimerad och arg tills det känns lite bättre igen.. Ska iaf till min bästa väns sommarstuga på tisdag! Det ska bli så skönt att komma bort och bara få
Umgås med min bästa!!! <3

Blackie sätts igång imorgon och då ska vi fortsätta med bett jakten och testa de andra betten jag fått låna av Cornelia :) ska bli roligt!!


I miss you baby

Foto: Jag saknar dig redan så mycket min fina älskling <3 :'(

Ridpassen

Då har jag ridit klart för idag. (hahah hur fan har jag fått texten rosa?)

Blackie övade jag massa halter med idag igen och snacka om att hon vart så sjuuuukt sur när jag lyckades få lite koll på henne. När jag ryggade en gång började hon göra massa kosparkar och hej o hå. Hade först inte tänkt galoppera eftersom hon var så sur, det blir ganska lätt då att hon börjar hoppa och sparka och vill ha av mig.. Men sen började jag travhoppa massa små hinder och gjorde halter efter och till slut blev det galopp också. Hon var verkligenn jätteduktig och lyssnade på mig och gjorde halt nästan på en gång efter alla bommarna. På slutet skuttade jag över en oxer på 1m och gjorde halter efter och svängde osv. Så är jättenöjd med henne fktiskt! Hon lär sig allt så fort. Finns ju både för & nackdelar med det. Men just nu är det bra :)

Petro trimmade jag också på banan och hoppade några språng, hon sprang på väldigt glatt och hoppade runt så fint. Dock känner man näär man hoppar att hon är väldigt lite genomjobbad på länge, hon tassar lite med bakbenen istället för att galoppera under sig, Men när hon är helt igång får man börja jobba på att verkligen sätta ihop henne igen.

Nu ska jag fixa mig och åka in till marreberg. Vi ska köpa lite saker till falsteerboo! weeho.

fjuppefjupp

Jag hatar myggor

Bläääuh har seriöst fått ca 7 myggbett bara i natt :( Vaknade klockan halv 5 bara för att det surrade så mycket kring mitt huvud och även att det satt 70 elva stycken myggor på mig som försökte tömma mig på blod.. haha. Ja men god morgon typ!

Vet inte om jag ska ta en springtur först eller om jag ska rida först. Men det är iaf Black & Petro som ska gå idag med, båda på banan. Blackie ska jag fasen få igenom mina halter på & Petro ska bara trimmas vidare.

Förhoppningsvis gör vi något med droppis idag också, vi hade ju tänkt börja förra veckan, men när allt blev så jobbigt med Nikki så fanns det ingen ork till något faktiskt. Men nu är det dags att gå vidare i livet (även om jag kommer gå till Nikkis grav & prata med henne varje dag <3) Men iaf börja  blicka framåt och göra något bra av det jag har.

Men nu ska jag hmmm ut och springa, men vi hörs sen!


Duktiga hästar

Har ridit både Petro & Blackis nu.
Blackie skötte dig fint och vi övade på väldiiiigt basic saker idag. Göra massa halter typ hela passet, eftersom det verkligen är mitt problem med henne att hon inte lyssnar på mig. Men fick väl igenom det lite grann men det här tänker jag inte ge mig med förns problemet är löst... Nu jävlar ska hon bli så lydig på marken. Hoppa vet vi ju att hon kan.
Petro  red jag också på banan och hon var så himla fin. hihih bara att rida runt lite och hon gör allt så perfekt! Nu ska hon ju iigång på riktigt så Lisa kan tävla  på julihoppet! Men hon var himla fin idag iaf :)
Innan jag red var jag & mami ute på 8km rundan också, heheh så duktiga så :)
image description
Min bästa skitunge på Bärris! Du är verkligen bäst Lisa!! <3

Hello again

Nej men tjenare! Nu är jag tillbaka efter några dagar av sorg.. Min Nikki finns inte mer och det är så otoligt tomt här hemma. Känslan går inte att beskriva, men både smulan & Mitzy fattar att något är fel, smulan gnäller och tror hela tiden att Nikki ska komma.
Själv har jag spenderat dagarna hemma hos min bästa "extra familj" nu i två nätter. Har vart jätteskönt att komma bort och inte behöva tänka på allt. (Även om Nikki tar upp mesta delen av mina tankar iaf) Men har haft det så himla trevligt och roligt. Igår red jag Mys ponny Mackan ut i skogen tillsammans med Lisa & My. Vi red på jättefina vägar och red igenom massa vattengravar och annat roligt! Det saknar jag verkligen här hemma - bra ridvägar..
Annars har vi spelat fotboll, boule, käkat & kollat film. Gött moooooos säger jag bara!
Nu väntar Falsterbo en vecka med Mamma, Lisa, My & Jenny. Veckan efter kommer spenderas nere på örsta och fixa inför julihoppet & jag fyller även år på torsdagen!!!!! wiho. & veckan efter bli det en veckas semester nere i torekov med familjen Huss (såklart;))

Så har riktigt roliga veckor framför mig och jag slipper tänka allt för mycket på Nikki.
Även om det var den jobbigaste dagen på jag vet när, så var det som att en stor sten lättade från mitt hjärta. Att se Nikki lida var det sista jag ville och nu på slutet så fanns det absolut ingenting vi kunde göra för att hon skulle bli bättre och när jag såg henne när hon hade fått sin lugnande spruta och började somna in så såg hon så himla fridfull ut, precis som att hon kunde koppla av och andas igen, vilket man inte kännt på länge. Hon har legat på helspänn och andats väldigt tungt. Så jag är så glad att hon slipper ha ont längre och jag behöver inte ha någon ångest över att hon skulle ha det heller. Som jag lidit av att se henne tyna bort framför mina ögon. Fast att hon inte visat det någon gång utan alltid följt med glatt på allt vi gjort. Jag kommer verkligen aldrig glömma henne. Hela huset är så tomt utan hennes närvaro, jag menar när hon låg i soffan tog hon ju bokstavligen talat upp precis hela soffan. Mitt hjärta!
Förra sommaren när hon hade gjort illa sin tass (hon hade trampat på en såg :( )
Nu ska jag ut och rida mina fina pollar, tjingeling!

Vila i frid mitt hjärta

Den jobbigaste dagen på så länge, nu finns inte min älskade Nikki mer. Jag visste inte om jag ville följa med eller inte, men det gjorde jag, för hennes skull. Åh mitt lilla hjärta :'( Vet inte hur jag ska klara mig utan henne. Usch det är så jävla förjävligt alltså.
Hennes slut blev dock väldigt fint och hon fick en spruta lugnande medel och gick runt lite på gräsmattan hemma hos Karin Simonsson, hon somnade och sov så sött. Jag pratade med henne och lugnade henne hela tiden och sa hur mycket jag älskar henne. Sen gick jag iväg när hon fick den riktiga sprutan. Men allt gick bra.
När jag skulle kolla på henne när hon somnat in brast hela min värld. Det blev bara svart. Min älskling, mitt hjärta, mitt allt!
Känns på ett sätt skönt att hon nu sliper lida eftersom hon dragit på sig både livmoderinflammation & diabetes. Jag kommer aldrig aldrig aldrig glömma dig älskling.
Foto: vila i frid min älskade bästa vän <3 du kommer alltid att vara nummer 1 för mig, jag älskar dig så mycket <3<3<3

Jag vill inte

Klockan 2 rullar bilen iväg med Nikki, jag har vart vaken sen klockan halv 6 och vart med henne. Jag kan inte förstå att det här är slutet.
9 år av ren lycka är nu snart över. Jag älskar min fina Nikki mer än något annat och jag vet att vi kommer ses någon gång igen, min fina älskade <3
vad har vi inte gjort tillsammans?
Jag älskar dig så mycket min prinsessa, du kommer alltid att vara nummer 1 för mig.

Jag bryter ihop

jag hade lovat mig själv att inte gråta mer, men idag har jag brutit ihop flera gånger. Har spenderat så många timmsr med min älskling idag och jag mår så jävla dåligt utav detta. FAN, min bästa vän ska dö. Hur klarar man sig?
Det kommer bli den jobbigaste dagen på väldigt många år. Jag har vart med om en sak i livet som var jobbigare än det här, men det här är nummer 2. och då är den fösta grejen ganska brutal.
Nej usch det är så jobbigt. Ibland öskar jag att vi inte hade några djur och att jag inte fäste mig vid mina djur på det sätt som jag gör. Dock är Nikki så mycket mer än bara en hund, har man träffat henne kan man nog förstå. Hon är inte som en hund, hon har alltid suttit som en människa i soffan, hon har alltid visat sympati vid rätt tillfällen och vart glad vid rätt tillfällen, säger man något åt henne så har hon gjort precis som man sagt.
Skulle kunna skriva så många fantastiska saker om min hund men då skulle ni aldrig orka läsa.. haha
Ska sova nere hos Nikki idag med <3 sista natten min älskling kommer finnas vid min sida, & nu bröt jag ihop igen....... helvete.
Vet inte om jag ska åka med imorgon när hon tas bort heller, vill ju egentligen vara med henne, men jag vill inte se henne död, jag vill minnas allt fint och jag vill minnas henne levande. Men jag vet inte..........


Svängbar häst

stackars häst.. Jag hörde att det gick väldigt bra att svänga till vänster på tävlingen, not. Detta var a i kombin o vi klarade B också menhindret efter missade vi eftersom det också stod i vänstersväng.. hahahah djurplågerifoto ;)

Pepsi max

Måste bara börja med att klaga lite & säga att jag har så ont i hela min kropp.. Jag har sovit nere i vardagsrummet på min tunna madrass nu två dagar och det känns för min stackars klena rygg. Men annars vill Nikki sova på mitt rum och hon har sånna problem att ta sig upp & ner för trappen så därför har vi sovit på golvet istället. hahah vet att jag är ganska sjuk som gör de, men jag vill inte att hon ska känna sig ensam :( & jag vill spendera så mycket tid med henne som det bara går eftersom hon ska tas bort imorgon.
På förmiddan har jag bara solat, med nikki såklart. ASDFGHBJNKM alltså det spelar ingen roll vart jag är så är den hunden med mig. När jag solar/sover/rider/äter/är i stallet/ osv osv osv. Ingen kan förstå hur tomt det kommer att bli för mig. Hon är mitt allt verkligen.
Foto: Sista dagen med mitt hjärta.. <3<3

Har tagit på mig träningskläderna nu men finner ingen motivation till att träna haha, inte ens mitt fläsk liksom. Sen har jag tappat bort mina hörlurar och hur jobbigt är det inte att springa utan musik? Jaja, Mamma kommer rida Bärran idag med och resten av veckan så därför kommer det inte skriva så mycket om henne. Blackie ska gå på banan idag med ett annat bett som vi lånat så får vi se hur det fungerar. O min lilla gospetro ska jobbas på banan.
Nu ska jag dricka upp min pepsi max kolla på en film och sen springa.. :)

bild på en saknad ankipank

Tchill

Hejsan allesammans! jag vet att jag suger på att uppdatera denna blogg, men sånt är väl livet. Har hängt med bästa Lisa hela dagen & vi har städat hela stallet. Så nu är det jättefint! Sen cyklade vi även iväg till Maxi för att köpa några fruktdrycker hahhaa, cyklade 2 olika vägar så den sammanlagda längden fram & tillbaka blev ca 1,2 mil, wohoo!
Sen red Lisa Petro och det gick superbra :) & nu för en stund sen red jag Blackie & idag testade jag att rida på ett nathe bett, ett kombi-bett alltså. O det funkade faktiskt ganska bra. Kan tänka mig att det kommer att fungera bättre när jag rider på en större bana eftersom det nästan blir för skarpt för att ha på våran lilla bana. Men annars kunde jag både svänga & bromsa utan att hon haed fått ett enda skavsår i munnen. Så jag är nöjd :) Ska testa det igen på torsdag när det är träning på örsta. Juste hon fick ett ad/hd släpp när jag red, fick ju ihop henne asbra på bettet och så skulle jag hoppa ett hinder ganska snävt då flög hon typ 3m upp i luften och gjorde ett sånt mongohopp men annars så :)
Är för övrigt inte alls glad för nu är det bestämt att vi ska avliva mitt hjärta på torsdag, vet ärligt inte hur jag ska klara mig utan min unedrbara hund. Hon är så speciell min fina Nikki :( <3<3<3<3<3

Foto: Min finaste älskling :( <3

Dålig update

Men jag har knappt gjort något av det jag skulle göra idag.. Lisa kom hit och red ut på petro & då sprang/gick jag med rundan på 8km sen skulle jag ridit Blackie men mamma skulle på möte & blabla så det blev inget med inget idag :)
Imorgon ska jag & Lisa upp tidigt och rida på morgonen och städa färdigt stallet.
jag älskar dig min finaste!

Blackie debut 110


Crazy night

God morgon mina fina :)
Min natt har ju vart ganska omtumlande faktiskt, trodde att Mitzy hade dött & låg mosad över hela vägen en bit bort. Det hade ju inte förvånat mig om det faktiskt var hon, men denna gången hade vi tur.
Har inte så mycket planerat idag förutom att jag ska rida Blackan & Petro :)  Vi ska antagligen börja med Droppan idag också och testa lite nya saker som vi fått tips om ;)
Blackan ska jag även testa rida på något bett som jag fått låna av Cornelia :)
image description

Jävla sjuka liv

Herregud säger jag bara.. Jag somnade klockan 5 på
Eftermiddagen idag och sov fram tills klockan halv 1 på natten när mamma kommer in genom dörren och skriker som en liten sate och gråter. Min första tanke var att Nikki hade dött när mamma fixade hästarna men sen såg jag henne, min andra tanke var att blackan hade brutit benet eller bara dött sådär, min tredje tanke var att mamma råkat döda en av våra kattungar men icke det heller. Hon kommer in och skriker att våran andra hund mitzy ligger påkörd och ligger i slamsor över hela vägen en bit bort från vårat hus. För hon hade inte kommit tillbaka när mamma släppt ut henne på natten och när hon åkte och letade såg hon alla slamsor. Så det slutade med att pappa skrek för han blev väl rädd, jag skrek för jag tyckte att mitt liv inte kunde bli så mycket värre än vad det redan var och mamma bölade som en liten bebis för hon var så ledsen (för mitzy är typ
Hennes hund) men iaf pappa tog sig samman och åkte ut för att kolla på det döda djuret. Jag tänkte direkt att det är mitzy liksom vad annars? När han kommer tillbaka så säger han att det var en hare som låg påkörd där borta.
Wohoo lite hopp fick man ju då, men sen letade vi och åkte runt och kollade
Överallt i närheten, ingen mitzy.. Men när mamma kom tillbaka sista gången utan mitzy så kändes det väl sådär.. Men så klev hon in genom dörren och då kommer mitzy in, hahah så hade hon stått utanför dörren och velat gå in :)

Sjuka jävla familj alltså.. Lycka till med att jag kommer kunna sova mer nu då haha har ju redan sovit 8 timmar typ


ANUS

Fan vad jag tänker vara negativ idag, skiter fullständigt i allt. Mitt liv suger röv just nu, på riktigt.
Min hund & bästa vän blir bara sämre och jag orkar knappt kolla på henne. Hunden som haft en sån enorm livsglädje & alltid glimten i ögat ligger nu helt utslagen i soffan och rör sig absolut inte en meter mer än vad hon behöver för hon kan knappt inte gå. Ögonen är ledsna och hon ser otroligt olycklig ut. Blää jag står inte ut :(

Hästen gick asdåligt och jag känner mig också asdålig. Livet suger sen dör man. JAPPP så är det.

Jag brukar fan inte klaga så ofta på mitt liv för jag tycker annars att det är ganska bra men ibland rinner bägaren över & man hamnar i en riktig jävla svacka och allt går åt helevete.



Nu ska jag vara emo ett tag och äta lite mat, herå

Grillad häst till kvällsmat?

Usch dumma bärran.. Hon har gått sämst den här helgen i Vingåker, förhoppningsvis har hon inte ont någonstans, men hon trivs inte på deras underlag (jag brukar inte skylla på sånt) men hon gör verkligen inte det. Hon paddlar i svängarna och man får inte upp någon galopp så hon ville inte alls så jag tänkte grilla henne och äta upp henne ikväll :)

Vi ska ta en liten paus från varandra nu. Mamma ska få rida henne denna vecka och sen ska vi till Skåne en vecka så då får hon vila så får vi se. Ska nog lägga ut en annons på henne nu fast att hon inte gått så bra på sista tiden, men det handlar ju om att jag inte gett henne tiden. För jag känner att jag är klar och har inte samma motivation längre. Så om någon vet någon som ni tror skulle passa med denna underbara läromästare som vill börja hoppa lågt så hör av er :)


RSS 2.0