Trött som fan

Ja herregud vad jag är trött, totalt slut i kroppen. Sen att jag fortfarande har jordens träningsvärk sen fyspasset igår = jobbigt att röra sig och inte för att tala om att gå i trappor... Buhu. (HAHHAA)

Nu ska vi gå ut och nattfodra hästarna, linda benen på bärran och fläta svansen. Behöver inte vara inne i örebro förns vid ca 12 imorgon. Så behöver inte putsa något ikväll, skönt.
Planen är att rida blackan och fixa klart allt i stallet innan vi åker in imorgon.
Uppdaterar imorgon när jag hoppat, men ha en bra kväll/natt, morgon/förmiddag :)

gammal bild på blackie, det var typ i början när jag precis hade slutat vara rädd för henne tror jag.. haha, stor skillnad mot hur hon ser ut nu.

I won´t let you go

Sådäääär, nu sitter jag äntligen hemma i soffan och chillar. Åkte ju tillbaka till Örebro för att kolla på elitlaget, det blev spännande faktiskt, men grattis till loviseholm som vann!
Sen när vi kom hem så red jag blackan ganska så direkt & hahahahahahah assså åh, hon har verkligen en massa överskottsenergi.. Men hon var jättefiin, tog på henne gramanen idag för att ha lite mer koll, sen travade jag lite bommar och hoppade över ett kryss på ca 50cm & en planka på ca 60cm typ & herregud vad hon hoppade på dem små hindren.. Hon har ju inte hoppat ett ända språng sen i tisdags & då tror hon väl att bommarna ska hoppa upp och bita henne, haha hon är så söt!
Men hon behöver nästan göra någonting med bommar varje dag, annars är det inte lätt att sitta kvar på henne. Men hon spänner sig så, så imorgon blir det lite som idag och på måndag ska hon få hoppa lite mer :)

resultat

Örebro fältrittklubb

120 (A:0+A:0) - 0+0 fel & 2a!
Det var faktiskt en ganska teknisk bana och svårare än vad jag trodde första klassen skulle vara idag, men annars väldigt bra byggt!
Bärran hoppade fint och var jättetaggad! Grunden var bra & jag la till ett galoppsprång på en linje, bara för säkerhet typ, känns mycket bättre än att fläska iväg henne och inte veta om hon räcker fram, men annars var det inte något att klaga på :)
Omhoppningen var också bra och gick snabbt! haha sjukt vad snabb bärran kan vara alltså, hon ligger ju så nära marken i sina galoppsprång och tar inte så lång tid på sig i sina språng. Så red in på 28,58 & den som vann hade 28,57 så det var ju lite surt haha, men är åndå hur nöjd som helst.

Imorgon går hon två 120 :)


Shout it out

Hejsan!
Är så himla glad idag, vet faktiskt inte varför, haha. Började skoldagen med ett fyspass kanske var det? Man blir verkligen galet pigg efter man tränat & man känner sig så nöjd! Sen har jag & min klasskompis gjort klart en uppgift som vi lagt på hyllan så länge & när man gjort klart en sån sak så lättar en tung sten liksom. Bra dag helt enkelt + ATT DET ÄR PÅSKLOOOOOOOOOOOOV!!!!!!!!!
Sen har jag ridit blackan & bärran. Red inte alls hårt på någon utav dem. Eftersom bärran ska tävla imorgon så trimmade jag bara igenom henne en kortis på banan, dock var hon väldigt seg.. Hon brukar ju bli alltid bli lite seg vid pälsfällning/sättning osv, men får hoppas hon taggar till lite imorgon iaf!!

Blackie har ju vilat i två dagar så hon var........... PIGG. Men hon är så gullig, red mest runt spåret utan press, lite volter och sådär, sen fick hon några ryck i galoppen och körde riktiga bockrepor med mig hahahahh, dock tror jag det var för att hon var så sjukt pigg, dock "sparkade" jag tillbaka tills hon slutade eftersom hon inte får hålla på så. Men efter det så lugnade hon ner sig och jobbade riktigt bra även i galoppen. Lugnt och sansat :') Nu ska hon inte få någon mer vila innan tävlingen som är nästa helg.

Sen har jag putsat och gjort bärran fin inför imorgon, nu äre lets dance och lite plugg som står på schemat.


Avanz R

Bättre film på blackans halvsyster! Här med Kaspar Hållsten.

Träning med Bärran

Ja då var vi hemma från tränigen. Tycker Bäris skötte sig utmärkt, något olydigt ibland, men annars gick hon i en fin form och arbetade på bra.
Vi jobbade med att få lite mer tryck i dem och behålla kontrollen genom at flytta för skänkeln in i galoppfattningarna och avsaktningarna.
Sen hoppade vi lite olika övningar och med bärran så handlar det mycket om att jag måste ha kontakt med henne i munnen hela tiden och inte släppa stödet. Men hon hoppade fint idag lite tråkig i vänstersidan men annars helt okej! :) Känns bra inför helgen!!
Imorgon ska hon bara joggas lite lätt på banan.
Har även myst massor med mina andra pärlor, lilla petro låg och sov när vi kom tillbaka från träningen :') & Blackie mitt hjärta, massa gooooos. Är så glad över mina hästar just nu och deras goa personligheter <3
om ni visste hur mycket jag saknar mitt långa hår :(((((((((((

Torsdag

Hejsan!
Simningen med klassen var väl kul, nooooooooooot. Men nu var det gjort :) Ska snart gå ut till stallet & ta in bärranoch putsa mina saker inför kvällens träning.
Uppdaterar sen efter jag tränat!

Zumba

Herregud är helt död i kroppen efter 1 timmas zumba men jäklar va gött det känns! Dags att komma i form. Höhö, Imorgon är det bad med klassen, uhhhhhhh inte kul. Sen planen med hästisarna är att blackie ska få vila för hon är jättetrött i kroppen, lilla gullan.
Petro en sväng på banan och bäris ska träna!
min lillfjonk<3

Efter regn kommer solsken

Har ju nästan spöregnat hela dagen, hästarna fick gå in ganska tidigt och mumsa på massa mat. Men sen avtog det och jag gick ut och red så kom precis in nu efter att ha ridit petro och bärran :)
Petro fick gå lite i skogen, & bärran på banan och snacka om att hon var seg idag eller iaf i början, haha men efter en stund kom hon igång. Red mycket galopp & försökte hela tiden få fram henne idag och sen ttänkte jag ju på alla mina svagheter under större delen av passet, dvs mina dumma händer. Men när jag väl tänker på det så är det ju lugnt men när man hoppar och fokuserar på andra grejer så glömmer jag bort det igen.. Jäkla nöthjärna! Men hon var iaf jättefin och det känns bra inför imorgon eftersom det är hoppträning och sen är det tävling i helgen. UNDERBART!

Sen gick jag en liten promenad med min favvvis<3, mitt lilla hjärta. Nu tänkte jag gå upp och köra ett långt pass zumba sen blir det plugg hela kvällen. Men har faktiskt vart duktig och gjort klart 1/10 rester idag, huhuhu :)


migrän är skräp

Vaknade med jordens huvudvärk, man blir ju nästan handikappad när man har ont i huvudet, så jag somnade om och sov väldigt länge och vaknade upp mycket bättre :') för att bota migrän krävs sömn!
Tänkte ta det lugnt  några timmar till innan jag går ut i stallet för att vara på den säkra sidan. Bärran ska få gå ett hårdare pass på banan så hon är helt genomriden inför hoppräningen imorgon! Blackie ska bara skrittas & petro ska få gå ut i skogen :)

Spännande

En tjej som heter Amalia var med igår på träningen och hon har jobbat väldigt mycket på markebäck & vet mycket om Lasandos avkommor osv. Så hon tipsade oss att kolla på en häst som heter Avanz R, hon tyckte att den var väldigt lik blackan & den hade uppfört sig ungefär lika dant som blackan när den var ung. Så kollade på filmen på YT & faktiskt så var dom rätt lika!! Hoppar lite lika dant och lite studds/hoppiga i galoppen.
Såg även några bilder på den på equipe och jag såg att den rids på pelham, eller baby pelham ser det ut att vara, tyckte det var rätt kul eftersom vi testat de på blackan och att det funkat riktigt bra! Skulle vara kul att få kontakt med någon av dom som ridit den hästen och fråga om tips hahah, om jag fattar youtube rätt så tror jag Kaspar Hållsten har tävlat den lite utomlands..
http://webshop.equipe.com/?utf8=%E2%9C%93&q=Avanz+R&x=0&y=0 Här finns det bilder på den.. Visst är dom lika?

Träning för Lennart

Blackie var jätteduktig idag! Red fram lite självständigt som vanligt, hon kändes faktiskt lite seg men hon gick ändå fint, sen började vi hoppa fram på två hinder & det gjorde hon väldigt bra.
Sen skulle vi hoppa en linje med 2 kombinationer två räcken på ena & två oxrar på den andra, så skulle vi hålla ihop dem på 4 galoppsprång fast att det var väldigt trångt, och jag kom på 3½ första gången så då stannade hon, men faktiskt bara mitt fel. Sen när vi hoppade samma linje tillbaka med oxrarna först så började hon sura lite i svängen och då satte jag mig ner på röven för att jag ville ha fram henne, men då blev hon ju väldigt sur och stannade på den en gång.
Så då red jag i en väldigt lätt sits resten av passet och då gick ju allt klockrent. Alla linjer och det gick bra och jag kunde reglera galoppen på henne och rida på olika galoppsprång och sådär. Hon hoppade helt fantastiskt idag, även om hon var lite surare än vad hon vart på länge så gjorde hon ju ändå sitt jobb! :) Hon drog öronen bakåt när andra hästar kom förbi och när jag skulle fatta galopp haha, men när hindrena kom så glömde hon bort att vara sur tror jag.
Sista rundan vi gjorde var väääldigt bra! Fick mycket beröm av Lennart så det kändes bra :) Som sagt hon hoppar ju helt otroligt bra och när hon kommer lite nära så lyfter hon extra kvickt på fötterna :') nej men hon är så väldigt flexibel :) Till skillnad från bäris som är som en utdragen gummisnodd ;)
Det jag fick kritik för idag var mina händer som vanligt, asså blääääääää dumma händer.. Jag har dom viklade åt fel håll och när jag hoppar så öppnar jag handen och då glider tygeln ut och när jag väl fångar upp tyglarna så är dom olika långa, haha förjävla bra är jag! Så nu ska vi köpa handtag. Lennart tyckte det lät som en bra idé. VI har ju funderat på det ett tag men nu ska vi verkligen köpa det. Tror det kan hjälpa till mycket på blackan faktiskt eftersom jag kan ställa till det för henne om jag inte har lika långa tyglar och att det då blir lite vingligt.

Alla i min grupp tycker det är roligt att det går så framåt med henne och ger mig massa beröm hihi, för dom som har sett henne under alla gånger jag vart där ser ju en tydlig skillnad, haha från att stanna på varenda hinder och dumma sig hela passen så sköter hon sig faktiskt som en riktig häst. Tror hon börjar tycka att det är roligt att åka iväg och arbeta nu :)

Ledsen för lång & rörig text men jag är trött & det är sent & nu ska jag duscha.


Mango

Alltså jag har gått och blivit kär i mango.. Kan inte sluta äta det, så sjukt gott! haha tänkte bara ifall ni ville veta.
Ska snart ta tag i mitt liv och gå ut i stallet och fixa lite, men först ska jag äta lite mango, men vi hörs igen ikväll, för ska iväg och träna Blackan för Lennart sen :)

Fina fisken

Hejjs!

Var hemma från skolan ca halv 5, så jävla segt med måndagar verkligen..
Sen höll jag på att dö av min konstiga huvudvärk en stund men efter lite mat i magen & lite medicin så kändes det lite bättre.

Sen var Huss här med sina ponnys och skodde & då ville My att jag skulle testa hennes ponny Mackan eftersom han vart lite knasig. Sparkat och dragit med henne. Så hoppade upp och red honom en stund och han var jättefin faktiskt! Väldigt ridbar och fin ponny. Men han är lite svagare i sin högersida så när det blir jobbigt för honom så sparkar han eller drar upp huvudet som försvar eller in huvudet och släpper sina bakben. Men när han är helt igång och man kan jobba honom ordetnlgt och få ordning på den jobbiga sidan så kommer nog dumheterna släppa skulle jag tro! :) Men My om du vill att jag ska rida honom någon mer gång så skulle jag gärna göra det :) haha det var fan kul att rida D-ponny igen, det har man inte gjort på år och dar känns det som..

Mackan :) Lånade bilden av My :)
Sen red jag blackie ca 20-25 min på banan, bara lite lätt jogging, lite galoppombyten och sådär! Hon var jättefin och det känns bra inför träningen imorgon! Nu ska jag mosa ner huvudet i "några" papper som handlar om Sudan och det landets story, så sjukt tråkigt men nu måse jag verkligen göra det.


Måndag

Hejsaaan, planen för idag är att gå i skolan hela dagen & när jag kommer hem ska Blackie & Petro ridas. Eftersom blackan ska på Lennart träning på tisdag så får hon bara gå ett lätt pass på banan och mjukas lite. Petro får nog gå i skogen, lilla prinsessan.
Jaja, hoppas ni alla får en bra dag så hörs vi senare till kvällen.
hahaha smulan bråkade lite me våran tjockiskatt.

Blackan film


Hon kommer ju lite knasigt på det sista hindret men det löser hon ju själv galant! Men synd att inte sista delen av passet blev filmat :(

Blackie hoppad

Alltså underbara häst! Vet inte vad jag ska säga mer än att hon är helt fantastisk och inne i en riktigt flytperiod. Hon är snäll & gör som jag säger & dummar sig inte alls!!
Hon har fortfarande lite problem med att hålla kvar galoppen & byter gärna till korsgalopp genom vissa svängar, men allt eftersom så kommer det nog försvinna! Men hon hoppar helt FANTASTISKT!
Hinner inte skriva mer nu för snart kommer mina bröder och ska käka middag här. Men måste bara säga att jag har blivit grym på att köra bil!! Körde till kumla & parkerade på Ica och åkte en sväng inne i "city" & sen körde jag hem igen. Heheh så till sommaren har jag nog det där kortet. Tänker inte ens ta tag i och plugga teroin förns skolan är slut.
Film på blackan kommer senare. Dock vart det bara en fim från i början, för sen ville inte mamma filma mer :( Haha men håll utkik!

Bärran hoppad

Då var bäris klar för dagen! Hoppade bara ganska simpla grejer, inga svåra linjer eller så. Ville mest känna på hennes språng! Hon känns riktigt fräsch i kroppen och hon hoppade strålande :) på slutet låg oxen på 130 och räckena på 140. Väldigt nöjd! Nu ska blackan också få hoppa av sig lite :)


Sommartider hej hej

Ja det här med sommartid är väl inte riktigt min grej såhär första dagen efter man ställt om klockan, man förlorar ju liksom en värdefull timma.. Haha jag hade tänkt gå upp tidigt idag men eftersom klockan på telefonen ställde om sig själv så blev det att klockan ringde 20 över 5... Det tyckte inte min kropp var rimligt så somnade om och vaknade vid 9. Hästarna ska skos nu efter det ska dom få hoppa lite! :)


Droppan

Även droppan har ju fått röra på sig idag! Hon sköter sig mycket bra under longeringen nu och det märks att hon inte får kraftfoder längre.. Haha mycket snällare och lugnare häst. Imorgon ska jag antagligen hänga på henne, kanske sätta mig upp också men det är tveksamt.


kommentar

Anna
Fast det är ju inte sant att AA inte hade pengar. Hennes föräldrar såg i alla fall till att skaffa fram det. Köpte hästgård och sålde bl a sin båt för att hon skulle kunna rida.

Sen förstår jag inte personligen varför det är så mycket roligare att rida 140 än 110. Kuska land och rike runt för att vinna 200 spänn och en brandvarnare typ.
- Nej men allt som jag har läst & hört så hade ju hennes pappa 3 jobb för att låta henne få tävla. Hon red nästan bara andras problemponnyer & hade inte många egna hästar. Jo men vill man lyckas så får man ju offra mycket i den här världen om man inte har massa tillgångar.
(hittade detta stycke i en intevju med angelica
Du kommer, till skillnad från de flesta ryttare, inte från någon rik familj. Din pappa fick dubbelarbeta för att ha råd att låta dig rida och tävla. Och båten fick han sälja också.
- Han tyckte att det var jätteroligt med hästar. Han brann också för det. Att han sålde båten berodde på att vi aldrig hann åka ut med den, det var ju tävlingar varenda helg.)

Nej men då är vi olika, jag förstår ju då inte personligen varför man vill sitta och hoppa 110 hela livet, det kanske inte handlar om hur mycket pengar man vinner eller utan vilka fantastiska erfarenheter man får av att vara iväg och tävla & det är ju så himla roligt. Men jag själv skulle aldrig nöja mig med att hoppa 110-130 hela livet, då skulle jag lika gärna kunna sluta. Alla har olika ambitioner, jag vill hela tiden utvecklas och rida högre höjder, men som man brukar säga man är aldrig bättre än sin häst, så därför behöver man ju bra matrial för att kunna lyckas också.
Roligt med en kommentar som man kan diskutera, fortsätt gärna med det, bara roligt! :)

Bärran bilder

Bäris var också väldigt fin! Jobbade på bra med ryggen hon också, det handlar bara om att få henne att fortsätta bygga mer muskler nu och hålla henne fräsch och på gott humör! Min fina :)




















Hahhahahah måste bara visa er dessa bilder som jag tog här om dagen, asså hon var så sjukt ful så jag ville ju nästan börja gråta alltså, fast ändå charmig på något sätt :')







hahahahahahahaha <3333

Blackan bilder

Hon var faktisk hur fin som helst idag! hjärtat. Jobbade på bra i en stadig och fin form, vi travhoppade lite på slutet och det gjorde hon hur bra som helst. Min lilla gose.















Visst att hon kör in huvudet ltie väl mycket pga av gramanen men man man ser tydligt att hon jobbar väldigt bra med ryggen!





hihi klapp klapp efter ett skutt.




finafina häst!!!!! Finns fler fina bilder på henne men dom kommer väl komma upp allt eftersom! Men tycker hon har blivit riktigt fin & hon utvecklas i kroppen hela tiden :) Bilder på bärran kommer sen.

Lördag

Det här med att uppdatera ofta är väl inte riktigt min grej. Haha, men nu är precis allting klart i stallet och bärran och blackan är ridna och fotade! Blev faktiskt en del riktigt bra bilder! iaf på blackan, bärran är inte speciellt fotogenisk tyvärr..
Bildbomber kommer lite senare men här är några smakprov.

God morgon!

Är uppe i riktigt bra tid idag! skönt. Har mycket att göra idag, men nu ska jag ut och fodra hästarna och låta dem stå och käka medans jag fixar fram lite nya saker på ridbanan.
Börjar nog med bärran sen & mamma ska förhoppningsvis fota, så kommer nog en liten bildbomb senare :)
Jaja nu ska jag kila ut, ha det så bra så länge.


kärlek!


släpp sargen

Fyfan så jävla kass jag har vart ida, inte ridit en endaste liten häst, så jävla dålig alltså. Ursäkta mitt språk men ja jävligt dåligt.
Har mest chillat runt och gjort andra saker, sprang runt och busade med lilla petro på ridbanan. Min lilla gos, hon sprang så glatt runt där på ridbanan och när vi var klara travade hon gulligt av på fyrkantsspåret tills jag ptrooade så att hon stannade, så himla söt!

Mamma kom hem med en liten överraskningspresent förut, med ansiktsmask, nagellack och lite godis och sånt där :') Bästa mamma!

Imorgon ska iaf alla ridas! Blir ju inte hoppning imorgon då eftersom ingen av dem gick idag utan det flyttar vi tills på söndag, så imorgon blir det markarbete med lite bommar och småhinder istället.

Vinst i 130 på kumla ridklubb!

Fredag

Hejsan!
Är ledig från skolan idag, väldigt skönt! dock har jag inte gjort mycket alls idag fast att jag var upp vid klockan halv 9.
Har bara kört zumba, solat och duschat, ganska skönt det också!

Sen ska jag gå ut och rida ett hårt pass på banan med bärran och så ska hon få hoppas igenom lite imorgon! :)
Blackie ska som sagt gå lite senare idag när mamma kommit heeeem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Petro får antagligen vila! Är ju inte direkt så att hon har några mer tävlingar planerade detta år, haha. Så hon kan ju lika gärna vila lite då & då. Känner ju inte att jag vill hålla igång henne bara för att hon ska kunna tävla och hoppas liksom.

Har lite beslutsångest över henne.. Sälja, betäcka, skaffa medryttare?? (haha medryttare låter så himla wierd på något sätt. Men skulle behöve någon som red henne ca 3grr/veckan eftersom jag inte hinner med och inte ser någon nytta med att sitta och trimma henne, förutom att det är grymt kul eftersom hon är så himla fin!

finelifinatse lilla prinsessan, världens bästa äru!

Tankar

Ibland tror jag fan att man skulle vara lyckligare om man hade mer pengar.
Kanske inte lyckligare okej, men det finns så mycket som skulle underlätta om man var ekonomiskt oberoende alltså.
Särskillt när man håller på med den här sporten. Allting är så otroligt dyrt och du ska ha en jävla tur om du lyckas utan pengar.. Tyvärr.
Angelica Augustsson är ju just det exemplet som har lyckats utan pengar, men jag menar det är verkligen få som gör det. Hon är ju verkligen så otroligt begåvad också.
Jag önskar just nu bara att jag kunde få köpa en häst som gick stadigt 140 typ, men inte en chans i hela världen att man skulle ha råd med en sån häst liksom som säkert ligger mellan 200-300 tusen. Sjuka jävla pengar verkligen.
Även om jag sålde alla mina hästar skulle jag knappt ha råd med EN fin häst. Det finns så många som ofta ligger i toppen på ponny som får fina hästar och direkt är på toppen igen när de klivit upp på storhäst. Det är en bråkdel av alla dem som faktiskt är så himla duktiga att de lyckas få fram sina egna hästar dit, utan dem köper sig fina hästar och fotsätter på samma spår typ. ( ska bara tillägga att vissa av dem hästarna som är så dyra absolut inte är lättridna, men inte det jag syftar på.)
Ibland önskar jag mig verkligen att jag var en av dem. Att kunna faktiskt få köpa sig lite framgång. Iaf ha en häst som man skulle kunna rida högre med som kunde utveckla mig, istället för att jag hela tiden ska utveckla dem.
Menar absolut inte att det är fel att göra så, hade vi också haft massa pengar hade vi ju alldeles säkert gjort lika dant. Hahah kan faktiskt känna mig väldigt avundsjuk på det ibland. Även fast att jag vet att folk kan vara avundsjuk på mig som ändå har eget stall 4 hästar osv osv.. Vilket jag verkligen är väldigt tacksam över och att mina förälsrar ställer upp och kör mig och betalar mina träningar/tävlingar osådär.
Nej men jag skulle verkligen behöva något nytt i stallet nu, hitta en medryttare till petro typ (HAHA) Men nej är jättesugen på en till häst faktiskt. Skulle ju vara underbart om någon kom med sin 140 häst och här varsegod du kan rida den här;). Nej men skulle även kunna tänka mig en yngre häst för att satsa på falsterbo och sånna där grejer! Eftersom mina är "unghästar" men ändå på tok för gamla för det där. Ha något på riktigt att jobba emot. :)

Blackie & Bärran

Blackan gick ett pass på banan förut, red med gramanen. Det fungerade faktiskt riktigt bra och jag fick ihop henne på ett annat sätt, eller det var väl mer att när hon försökte slå sig fri och slippa jobba så kunde jag hålla kvar henne med hjälp av den.

Men hon är fasen lite jobbig ändå, tror att det sitter i kroppen på henne. Hon har ju liksom aldrig blivit "kollad" om man säger så, men nästa gång koko kommer så ska han få gå igenom hela henne :) För tror att hon kan ha spänningar i kroppen eller sitta fast någonstans.

Efter ridpasset så linimentade jag och maserade henne, ock gillade hon det inte speciellt mycket när hon fick liniment på bakbena.. Haha


Sen red jag bäris tillsammans med Lisa och Petro nu för en liten stund sen, hade faktiskt glömt bort att det var så trvligt att rida med sällskap.. Men vi hade klonktävling & red över små hinder och bommar :) Bärran var faktiskt jättefin men mitt jätteseriösa pass skjuts upp till imorgon liksom haha.


Soooool

Sitter i solen tillsammans med nikli utanför stallet och bara njuter!! Ska strax dra igång och börja mocka men ska sitta här en stund till först!

Efter det ska jag rida blackan men pappa måste komma hem först så att jag kommer upp på knäppisen sen ska bärran ridas och Lisa kommer och rider Petro sen tror jag :)


Bärrabus

Bärran gick som sagt ett pass på banan och hon var sååååå himla fin!!! Red dock på gramanen, men jag fick verkligen ihop henne och ner henne i formen och med ett jäkla tryck i bakbena! Växlade mellan att göra öppnor, skänkelvikningar, övergångar, förvänd galopp osv men hon var så duktig. Imorgon ska jag rida ett lika dant pass ungefär fast utan gramanen. Det var mycket det här vi gjorde på Markne träningen så jag har hela tiden i tanken vad han sa då vad jag behöver tänka på osådär! Eftersom bärran gick så bra då så är det lika bra att göra samma övningar som funkar på henne :)


Min lilla prinsessa

Sådär, då var droppan longerad och Petro riden! Lilla prinsessan var jättefin, började med att rida ut en sväng och hoppa över lite nedfallna träd haha sen red jag henne lite seriösare på banan och hon är så himla underbar!! Önskar att jag hade någon häst som iaf var lite lik henne på något sätt men icke de. Som det ser ut nu så blir hon nog kvar här föralltid ändå.. Verkar ju inte som att någon vill ha henne ;) Ne men hon är så himla bra sällskap till våra hästar och jag tycker om henne så oerhört mycket att hon inte skulle kunna hos vem som helst var som helst.. Vill egentligen ta föl på henne. Det vore ju grymt! En liten Petrobebis :')
Jaha nu ska bärran ridas, blackar får faktiskt vila.. Vill att mamma ska vara hemma för jag behöver hjälp med henne.. Haha men imorgon måste hon gå ändå. Sen kommer mamma på fredag igen :)

Bild på lillfjonken och min ena underbara stövel!


Underbara dag!

Sitter i solen och myser samtidigt som jag har full uppsikt över mina fina små hästar! Vi fick våra studentmössor idag i skolan. Snacka om lycka!! Snart är vi klara liksom!!!!!! Wihoo

Ska snart in och byta om sen ska alla hästar ridas :)


Nighty

Mitt internet på datorn har packat ihop, så det blir tyvärr inte roligare än såhär med min mobilbloggar!

Mötet på örsta gick bra och det var trevligt :) bara hoppas att vi kan göra något bra av denna ungdomsstyrelse! Jag blev förresten vald till vice ordförande!

Har väl inte så mycket att komma med utan planen inför imorgon ser väl ut som att jag ska gå i skolan halva dagen och sen rida mina fina hästar! :)
Blackie och bärran ska gå ett lite hårdare pass på banan, medans Petro ska gå ut i skogen! Mysigt
Pussss


Fina fisken

Då var blackan också riden! Red henne en kortis på banan. Hon var väldigt fin, något spänd men joggade henne mest. Dock var hon förjävlig att komma upp på.. Men till slut så :)

Nu ska jag käka och sen ner till örsta på möte :)


Tisdag

Har ridit bärran för en liten stund sen, fick faktiskt in henne från hagen utan att ta in blackan först! Wohoo

Red ut en sväng i skogen, hon verkade faktiskt tycka att det var ganska roligt men så fort jag började trava så fick hon soppatorsk och stannade och började backa istället -.- haha men det gick ju bra att skritta så jag får väl vara nöjd med det.

Nu står hästarna och äter lite mat så runt klockan 3 ska jag ut och rida blackan. Petro får faktiskt vila.


Ville bara säga att jag älskar min häst!

God natt!


Mobilblogg

Sorry för den dåliga uppdateringen idag, men var hemma sent från skolan. Sedan longerade vi droppan och sen red jag Petro & Bärran. Sen var dagen slut kändes det som. Jag somnade som en liten stock när jag kollade på halv 8 hos mig och vaknade upp igen för en liten stund sen. Därför jag inte uppdaterat iaf.

Hästarna skötte sig fint idag men jag är helt slut i kroppen efter att ha kört zumba sju gånger om. Så jag kände mig som en liten trasdocka på hästarna och hade inte någon vidare kroppskontroll, men får hoppas det känns bättre imorgon! Haha

Imorgon slutar jag tidigt och planen är att alla hästar ska få hitta på något imorgon, min finaste blackie ska bara få jogga lite på banan <3 ska försöka få ut bärran i skogen och även Petro ska ridas ut. Droppan ska longeras.

Vi hörs imorgon!


Mitt hjärta

Foto: Anna Faye!
Har vart på ungdomssektions möte nere på örsta nu på kvällen för att välja ut medlemmar till våran styrelse. Vi var inte speciellt många som vanligt, men vi hade trevligt iaf. Blir ett möte till på tisdag!

Nu ska jag göra någonting haha, är för hyper för att kuna gå och lägga mig men ändå för trött för att göra något. Har ångest över skolan så det bara skriker om det. Eller för en redovisning som jag ska ha imorgon. Tror seriöst jag ska säga att jag ska till tandläkaren men isället gömma mig på toaletten tills det är över. Den här veckan som kommer så ska min mamma vara borta :( Vet inte hur jag ska klara mig alltså.. Kommer få leva på nudlar att äta. Men kommer även få ta mycket mer ansvar om hästarna, pappa ficar ju dom på morgonen men sen har jag resten liksom. Om jag inte kan få honom att mocka också, tveksamt men det är värt ett försök.

Jaja nu ska jag återgå till mitt ångestliv, men är ändå väldigt lycklig över dagen och mina fina hästar!

PUSS

Blackans tävlingsdebut


Duktiga hästar!

Eftersom vi var hemma tidigt från tävlingen så red jag Bärran nästan direkt när vi kommit hem. Red henne på banan med det vanliga raka bettet och med gummisnodd. Vet inte varför jag tog på den egentligen men det kändes bra.
Hon var iaf jättefin och vi hade ett litet buspass kan man väl säga, hoppade över små hinder på ca 70cm och red lite omhoppningssvängar. Hon tycker verkligen att det är så himla roligt. Hon var typ överglad och jättetaggad. Stutsade och  gjorde små gulliga hopp när hon bytte galopp.
Även fast att vi busade lite och jag lät henne gå lite fritt. Så fort jag tog tag i tyglarna och började jobba henne så var hon så himla fin! Gosan.

Sen longerades droppan. Hon var faktiskt snäll, vi hade inte någon inspänning alls men ändå. Så nu ska pappa longera henne varje dag i veckan så kanske det går att sitta på henne till helgen? Här är iaf några bilder.
Hennes hals är ju typ to die for, tänk henne med lite riktiga muskler också!

Tävlingsdebut med Blackan

Idag gjorde blackan sin debut på en riktig tävling. Vi åkte till Askersund eftersom dom hade en 80cm klass också. Perfekt.
När vi kom dit och gick banan så trodde jag att jag skulle komma till 2an eftersom där var det en grind. Vilket hon har stannat på minst tre gånger på varje Lennart träning.
Annars var det en bra bana.
När vi lastade ur henne var hon lugn men så fort jag kom upp i sadeln så blåste hon upp sig och "svävade" och frustade sig framåt, haha. Red på som vanligt och försökte få henne att tänka på olika saker. Efter en syund lugnande hon ner sig och jag kunde börja hoppa lilla. Det kollade hon inte alls på. På framhoppningen skötte hon sig också jättebra.
När jag stod och väntade på¨att jag skulle få gå in i ridhuset så fick blackan syn på en skäck, och hon fick typ spunk, hon kan inte fattat att det var en häst, hon började hoppa åt sidorna och kunde endast koncentrera sig på den brun/vita fläckiga saken. Haha känner att blackan inte är så rutinerad på att träffa nya hästar..
Inne på banan var hon avspänd och kändes inte alls något tittigt eller så. Så vi hoppade runt den där lilla banan felfritt!!!! Åh hon var så duktig! Kollade inte på nåt hinder, hon hoppade avspänt över hindren och överhoppade sig inte alls. Är verkligen jättenöjd med henne! :') Film kommer så fort som jag lagt upp den på YT.

Drop In

Sto född 2004 e Lasandos u Seclusive Z.

Tänker faktiskt inte skriva så himla mycket om henne eftersom vi fortfarande inte riktigt vet vad vi ska göra med henne.
Hon är inriden,(skritt&trav) men nu var det länge sedan jag satt på henne. Hon kommer på undantag hela tiden. Har verkligen ångest över det. Men vi har börjat att longera henne igen med sadel och vi ska göra ett ordentligt försök med henne igen.

Hon är otrligt snärt och när hon gör sina krumelurer så ligger man rätt fort på backen, därför jag totalt tappat suget för den hästen. Även om hon är så underbart fin.

Men som sagt vi ska göra ett riktigt försök med henne nu & om det inte skulle gå så ska vi faktiskt betäcka henne.



Magic Mistery

Sto född 2004. Hennes pappa heter Lasandos och hennes morfar är Cortez. Till att börja med så har hon en riktigt djävulsstam. Med Gaston & Jarramas på hennes mammas sida. Alla var riktiga grisar, kult även blackie.

Hon är väldigt sent tagen på grund av en massa olika anledningar som jag inte känner för att dra upp här. Hon har blivit riden i ca 1,5 år nu från och till. Jag var ju livrädd för henne i början eftersom jag tyckte hon var rent ut sagt livsfarlig. Hon flög i luften när jag satt på och jag vet inte hur länge jag red på lina. Men nu efter väldigt mycket slit och arbete så börjar hon faktiskt bli ridbar.

Hon har ju sina perioder i ridningen. Ibland är ho verkligen hur snäll & sammarbetsvillig som helst. Medans andra dagar är det knappt ingen idé att hoppa upp.

Hon var rädd för människor fram tills bara för något år sedan och hon är väldigt rädd om sina bakben eftersom hon råkade sparka igenom gallret när hon var 1 år gammal och blev hängandes där.

Hon har haft problem med sina tänder också eftersom hennes mamma eller droppans mamma sparkade sönder flera av henns tänder när hon var 6-7 månader kanske. Hon var en riktig otursfågel som liten.

Målen med henne 2012 är väl först och främst att hon ska börja tycka att det är kul att hoppa när hon kommer bort. Få fram en ärlig framåtbjudning och starta 110 i slutet av året kanske.

Har fått väldigt många fina lovord om henne och folk som tror att det kan bli en riktigt fin häst. Dock handlar det bara om hennes psyke. Hoppa kan hon men det är bara alla andra saker som spelar in som blir problem.

Imorgon ska hon göra tävlingsdebut faktiskt. 80 cm ska hon hoppa!



Canberry

Sto född 1996, kan faktiskt inte hennes stam.

Hon kallas mest för Bärran men även för Bäret.
Jag fick hem henne på försäljning i slutet av 2010. Hon var i ganska dåligt skick muskelmässigt och det var som att sitta på en käpphäst. Vi fick ta den långa vägen och sakta men säkert bygga upp henne.
När jag fick henne så trodde nog folk att vi kanske skulle lyckas nolla någon 120 då och då men absolut inte starta 130.

Det som triggade mig mest när jag fick henne var att Åsa Hellström sa "ja det är ju inte direkt någon prinsesshäst utan det är ju mest att sparka på bara" Åsa menade ju absolut iget illa med det, men då kände jag att jag verkligen ville göra henne fin på marken haha.

Efter allt arbete jag gjort så gjorde hon faktiskt sitt livs bästa säsong förra året prestations och resultatmässigt. Fick mängder av placeringar upp till 130 & debuterade 135 med noll fel i grunden och placering. Tror folk som sett henne innan var i chock efter den helgen i Årsta, hon var helt amazing!

Hon skulle ju som sagt säljas men det slutade med att vi köpte henne för en billig peng (inom hästvärlden liksom)

Dock ligger tyvärr hennes MAX på 135, jag trodde nästan att jag skulle kunna starta någon 140 på henne men som det ser ut nu så blir det inte de. Hennes kropp klarar inte av att ligga på 130 höjderna flera tävlingar på raken.

Mål för 2012 är att hon ska få ha roligt. Vi ska inte pressa henne så mycket i 130 nu i början utan hon ska mest få "busa" av sig lite i 120 klasserna. Så hon får göra något som är lätt för henne. Sen kommer jag starta 130 är jag känner för det. Om hon skulle vara i toppform så är det klart att jag kommer rida några fler 130.

Hon är också "typ" till salu. Vill egentligen att Blackan ska vara i fullt tävlingsmässigt skick innan men om det dyker upp någon som skulle passa så är hon till salu. Som läromästare/övergångshäst. Hon är verkligen en underbar förstahäst, otroligt bussig och man lär sig rida. Hon kräver sin ryttare på marken, men när man hittat knapparna så är hon som en dröm.

Det negativa med den här hästen är att det inte går att rida ut själv på henne, eller det går ibland men oftast måste man hoppa av och leda hem henne igen. Sen är hon jobbig att ta in från hagen när hon går med en kompis. Annars är hon faktiskt en väldigt mysig häst, som faktiskt fått fram en riktig personlighet här. I början var hon lite så "ni behöver inte se mig, men om ni vill så"


135 i Årsta

Petronella

Sto född 1996. 140,0cm. Hon är en blandning av Russ, Arab, Halvblod & Fullblod.
Petro som hon kallas har vi haft i 8 år ganska så exakt. Vi har haft placeringar upp till msvA. Startade SM 08.
Tanken var att hon skulle säljas för en herrans massa år sedan men pga av olika anledningar är hon kvar.
Eftersom jag är för gammal för att rida ponny nu så har jag ju inte direkt några mål med henne utan hon är mest min lilla gosponny & jättebra sällskap till våra andra knäpphästar.
Hon är väl dock till salu kan man säga. Det ligger inte någon annons ute men om någon frågar så är hon det.

Jag ser absolut inga negativa sidor hos denna fantastiska ponny, eftersom jag inte tävlar henne längre (där hennes negativa sidor kunde dyka upp) så finns det inga.
Man kan ju tycka att det borde kännas konstigt för mig att sitta och trimma en liten c-ponny men ska jag vara ärlig är hon faktiskt den roligaste hästen att rida utav mina just nu. Hon har gången som en storhäst så man känner sig faktiskt inte överdrivet stor på henne.
Hon är väldigt sammarbetsvillig på marken och hon hoppar som en gud.

Just nu rids hon & tävlas lite av Lisa Huss.

Bild från sommaren 2011.

EmelieStenstrm

Eftersom jag tröttnat på min gamla blogg och tappat motivationen till att blogga där helt, jag har liksom inte haft någon tanke bakom mina inlägg utan bara skrivit vad jag kommit på för stunden. Vilket gör att det blir jobbigt att läsa och svårt att hänga med kan jag känna.

Den här bloggen kommer först och främst handla om mina hästar. Jag tänker skriva om ridpassen och om tankar/känslor/fuderingar kring det. Om hur tävlingara går, resultat, filmer och så vidare.
Inte skriva så mycket om mitt "privatliv" eftersom det ändå är ganska ointressant med sånna inlägg där jag skriver att "jag hatar skolan" idag har jag gjort det, handlat med mamma. Ointressant så ska därför försöka sluta med mina tråkiga inlägg.
Men visst kommer det kanske komma upp några inlägg som inte har med hästar att göra också men jag vill ändå hålla detta till en häst/träningsblogg. Hästbilder utrustning och sådär.
Jag tänkte börja med att presentera mina hästar i ett separat inlägg där jag skriver in lite fakta om hästen, mål och så vidare.
Men vad tycker ni? Låter detta bra eller? :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0